Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Atlanta S01E01-02: een van de mooist gefilmde series

  •  
18-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
Atlanta
Atlanta is een frisse, persoonlijke serie, die meer gemeen heeft met een low budget indiefilm dan met een Hollywood-komedie.
Foto credits: FX
Donald Glover heeft er als dertiger al een flink uitgebreide carrière opzitten. Hij is voor tv-kijkers vooral bekend uit de – zeer gewaardeerde, maar (te) weinig bekeken – sitcom Community , maar was ook schrijver voor 30 Rock, maakte YouTube-sketches en een film als lid van Derrick Comedy, trad op als stand-up comedian, speelde in o.a. The Martian en Magic Mike XXL en is daarnaast actief als rapper, onder de artiestennaam Childish Gambino.
Daar kwam in 2016 ook producent, schrijver en acteur in een eigen serie bij: Atlanta. Glover speelt Earnest ‘Earn’ Marks, een gesjeesde student, platzak, die bij zijn ex-vriendin en babydochter bivakkeert. Als zijn rappende neef Alfred ‘Paper Boi’ Miles, tevens drugdealer, succes begint te vinden in de locale hiphop-scene van Atlanta, werpt Earn zich op als zijn manager.
Atlanta S01
Atlanta wordt uitgezonden op FX en is gemaakt volgens dezelfde richtlijnen als hun andere succesvolle dramady-serie Louie: geef de maker een relatief klein budget, maar grote creatieve vrijheid, met minimale bemoeienis van bovenaf. Het resultaat is ook hier een frisse, persoonlijke serie, die meer gemeen heeft met een low budget indiefilm dan met een Hollywood-komedie. (Zie ook: Aziz Ansari's Master of None op Netflix en Pamela Adlon's Better Things van FX.)
Atlanta S01
Net als Louie is Atlanta een meanderende combinatie van humor en drama, doorspekt met surrealistische zijsporen en mooie kleine scènes die weinig van doen hebben met het plot. Waar Louie het echter vooral moest hebben van een zeker onbevangen amateurisme, was Atlanta dankzij regisseur Hiro Murai – die na een reeks videoclips hier zijn televisiedebuut maakte – waarschijnlijk een van de mooist gefilmde series van 2016.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Atlanta S01
Het komische talent van Donald Glover is al jaren duidelijk, maar met Atlanta blijkt hij nog veel meer in zijn mars te hebben als acteur én als schrijver. Atlanta is een interessante verkenning van kunst, identiteit en zwart zijn in Amerika, met gelaagde, innemende personages. Maar vooral: heel, héél grappig.
Atlanta S01-02, vanaf 20 september 2021 op Disney+. Lees ook onze recensie van het tweede seizoen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!