Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

All of Us Are Dead S01E01: intrigerend maar nog niet spannend

  •  
28-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
All of Us Are Dead
Een zombie-uitbraak dreigt op een middelbare school in Zuid-Koreaanse thriller met een vleugje Train to Busan.
Onlangs maakte Netflix bekend dat er in 2022 maar liefst 25 nieuwe Zuid-Koreaanse titels bij de streamingdienst verschijnen. Het K-Drama is ongekend populair: zie ook de kijkcijferrecords van het grimmige Squid Game. All of Us Are Dead lijkt hierop in te spelen: in deze nieuwe Zuid-Koreaanse thriller wordt het leven op een middelbare school ineens verstoord door een zombie-uitbraak. De combinatie van Zuid-Korea en zombies zal de zombiekenner natuurlijk doen denken aan Train to Busan (2016). In All of Us Are Dead wordt hier ook terloops naar verwezen, hoewel het tempo over het algemeen een stuk lager ligt dan in de dynamische instant-klassieker.
Het verhaal begint bij Kim Hyeon-ju (Jung Yi-seo) die op een dag door een rat wordt gebeten. Niet zo slim natuurlijk, ratten hebben onder de mensheid al een slechte reputatie – zo werden ze eeuwenlang beschuldigd van het verspreiden van de pest, hoewel de verspreiders de luizen bleken te zijn die ze bij zich droegen. Niettemin raakt Kim geïnfecteerd door een soort virus, waar eerder in de pilotaflevering ook al andere mensen het slachtoffer van zijn geworden. Zo is er een mysterieuze man die een kind dat oogt als zijn zoon in een ziekenhuis vermoordt met een bijbel – ja, een zeer ironisch tafereel.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
All of Us Are Dead
Verder gebeurt er nog niet zoveel en staat de eerste aflevering vooral in het teken van melodrama: wrede pestpraktijken en geklier in de klas. Het is de stilte voor de storm, hoewel we aan het begin wel even een glimp zien van een zee aan bloeddorstige geïnfecteerden. En over een storm gesproken: een Zuid-Koreaanse televisiecriticus vergeleek de perikelen in All of Us Are Dead  met de onlusten in Zuid-Korea in de jaren tachtig, toen de staat van beleg – net als bij de denkbeeldige zombie-uitbraak uit de serie – werd afgekondigd vanwege pro-democratie demonstraties tegen het militaire regime. Toevallig verschijnt ook daar binnenkort een drama over bij Disney+, dat ook investeert in K-Drama : Snowdrop.
We kunnen wat dat betreft intussen wel stellen: K-Drama is here to stay.
All of Us Are Dead S01, vanaf 28 januari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!