Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Alessandro Nivola in beeld voor Sopranos-film

  •  
21-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Alessandro Nivola
De film heet The Many Saints of Newark en wordt een prequel op de misdaadserie van HBO.
Volgens de website Variety zal Alessandro Nivola in The Many Saints of Newark gestalte geven aan Dickey Moltisanti, de vader van de destijds op televisie in The Sopranos door Michael Imperioli gespeelde Christopher Moltisanti. Nivola is bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als het jongere broertje van Nicolas Cage in Face/Off, en zijn bijrollen in films als A Most Violent Year en American Hustle. Dickey Moltisanti was in de jaren zestig samen met Giovanni 'Johnny Boy' Soprano (de vader van Tony) en Corrado 'Junior' Soprano (de oom van Tony) verantwoordelijk voor de groei van de misdaadfamilie in New Jersey. In de film, die zich afspeelt tijdens de Newark-rellen, wordt Moltisanti de mentor van een jonge Tony Soprano, terwijl diens vader een gevangenisstraf uitzit.
Het script voor The Many Saints of Newark komt van Sopranos-bedenker David Chase. De regie is in handen van Alan Taylor, die destijds ook aan de serie werkte.
Foto credit: Ilya S. Savenok / GettyImages
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!