Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Million Little Things S01E01-02: oprecht melodrama a la This Is Us

  •  
26-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
163 keer bekeken
  •  
A Million Little Things
Hoe goed ken je je beste vrienden nu werkelijk?
‘Alles gebeurt met een reden.’ Dat is de levenslange mantra van Jonathan Dixon (Ron Livingston, Office Space), het kloppende hart van een vriendenclub bestaande uit Eddie (David Giuntoli, Grimm), Rome (Romany Malco, Weeds) en Gary (James Roday, Psych). Maar wanneer Jon in de pilot al binnen vijf minuten glimlachend van het balkon van zijn kantoor springt, hebben zijn vrienden grote moeite daar het zilveren randje bij te vinden.
Voor de kijker komt zijn dood – zelfs wanneer je de trailer niet gezien hebt - niet als een verrassing. Daarvoor stuurt hij zijn secretaresse Ashley (Christina Ochoa, tv-serie Animal Kingdom) net iets te nadrukkelijk weg voor een ‘extra lange’ lunch, en belooft hij een projectontwikkelaar aan de telefoon dat ze of nu tot een overeenkomst komen, of nooit.
7934.w1500.0.cfca935
Maar voor de rest is zijn voortijdige einde als een donderslag bij heldere hemel. Waarom sprong Jon van het balkon? Waarom had niemand het voorzien? Hoe goed kennen ze elkaar nu eigenlijk echt? Want, zo blijkt, iedereen heeft zo zijn eigen geheimen en problemen. Eddie, ongelukkig getrouwd met Katherine (Grace Park, Hawaii Five-O), heeft een affaire en Gary worstelt met de naweeën van zijn borstkankerdiagnose. Rome, wèl gelukkig getrouwd maar toch diepongelukkig, verbaast zich dat de ‘perfecte’ Jon hem net voor is geweest.
7935.w1500.0.6c2023c
Zelfs Maggie (Allison Miller, 13 Reasons Why , Incorporated), het kersverse vriendinnetje van Gary, houdt belangrijke informatie voor hem achter. En wat is er gebeurd met de brief die John voor zijn vrouw Delilah (Stéphanie Szostak, Satisfaction) achterliet?
De dood van Jon, de verbinder, brengt de drie vrienden toch weer nader tot elkaar. Maar of ze vanaf nu echt helemaal eerlijk tegen elkaar durven te zijn…
7936.w1500.0.b846e7e
Wat betreft oprecht melodrama doet A Million Little Things denken aan de onvervalste tranentrekker This Is Us , maar dan bekeken vanuit een vriendengroep en niet vanuit een gezin. De cast is niet van hetzelfde kaliber als die van This Is Us, maar toch zijn de acteurs sympathiek genoeg en de eerste twee afleveringen complex genoeg, dat het benieuwd maakt naar meer.
A Million Little Things S01, eerste vijf afleveringen vanaf 26 december op Videoland, daarna elke week een nieuwe aflevering.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!