Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

3% S02: wie is te vertrouwen?

  •  
29-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3% S02
De Braziliaanse thrillerserie, die zich afspeelt in een dystopische toekomst, pakt de draad een jaar na het einde van het vorige seizoen weer op. De personages krijgen nu meer ruimte.
Het 105 e ‘Proces’ begint over zes dagen en juist deze is volgens ‘de Oude Man’ (de oprichter van ‘het Doel’, oftewel het verzet) het belangrijkste proces. Het is tijd voor ‘het Doel’ om nu écht actie te ondernemen om 'het Proces’ te stoppen: met een bom van kunstmest. Niet iedereen die zich heeft aangesloten bij ‘het Doel’ is voor het gebruik van dodelijk geweld en dus bedenken de tegenstanders samen een plan om 'het Proces’ op een andere manier tegen te houden. De infiltranten van ‘het Doel’ die in het eerste seizoen 'het Proces' doorliepen en naar ‘het Eiland’ mochten, komen nu terug naar het ‘Inland’ om te helpen met 'het Proces’. Dit zorgt voor een intrigerend verhaal, waarbij je je steeds afvraagt wie je kunt vertrouwen. Wie is er nog loyaal aan ‘het Doel’ en wie is er overgelopen?
Zoals te verwachten is bij een tweede reeks, krijgt het nieuwe seizoen van 3% meer ruimte om de verhaallijnen rond de verschillende personages uit te breiden. Maar ook het ontstaan van ‘het Eiland’, wie ‘de Stichters’ waren, hoe het leven als ‘waardige 3%er’ eruit ziet en de manier waarop de kloof tussen arm en rijk zo gigantisch groot is geworden, krijgen genoeg aandacht. De vragen die in de eerste reeks onbeantwoord bleven, worden dit seizoen veelal beantwoord door te spelen met tijdsprongen.
5226.w1800.0.980cfed
3% sluit, ondanks de letterlijke scheiding van de samenleving in het verhaal, niemand buiten: er is een diverse cast en de karakters worden niet stereotyperend geportretteerd. Marcele (Laila Garin) is het hoofd van de beveiliging en Fernando (Michel Gomes) mag dan wel in een rolstoel zitten, dit belemmert hem nergens in. Ook zijn er een paar (kleine) rollen voor queer karakters; bijzonder, omdat er in januari nog bekend werd gemaakt dat er in 2017 door homofobie de meeste (gewelddadige) dodelijke LHBTQ-slachtoffers ooit vielen in Brazilië. Met het vernieuwen van deze serie wordt ook Netflix steeds meer een écht globale streamingdienst, waar niet alleen Engelstalige Amerikaanse of Britse producties te zien zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!