Sfeerfoto van De Achterkant van het Gelijk
De Achterkant van het Gelijk
De Achterkant van het Gelijk was op 13 november te zien bij de VARA.
De Achterkant van het Gelijk

Over De Achterkant van het Gelijk

1920_image002-01-2
In De Achterkant van het Gelijk gaat presentator Marcel van Dam op zoek naar antwoorden op vragen over de verandering van het klimaat.  
Hoe warm wordt het? Kunnen we de ergste toekomstscenario’s voorkomen? Wat moeten wij - burgers, bedrijven en politieke leiders – dan doen? Zijn we bereid offers te brengen voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen? En waarom lukt dat tot nu toe zo slecht?  
De Achterkant van het Gelijk werd van 1980 tot en met 1983 en in de jaren 1995 tot en met 1997, 2000, 2002 en 2004 al eens uitgezonden. Uitzendingen die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor onderwijs, trainingen of als inleiding voor discussies.
De Achterkant van het Gelijk: Tussen Hoop en Wanhoop is 13 november 2014 op televisie uitgezonden. Hierin waren onder andere Drs. Ed Nijpels en Drs. Lucia van Geuns te gast.
De Makers
Het programma wordt gepresenteerd door Marcel van Dam . Hij ontwikkelde het concept van het programma De Achterkant van het Gelijk en presenteerde het vanaf de eerste uitzending in 1980. Een jaar later wonnen hij en zijn team er de Zilveren Nipkowschijf mee. Met veel plezier, inzet en betrokkenheid werkte hij ook als redactielid mee aan deze aflevering over het klimaatprobleem. 
Redactie- Marcel van Dam - Vera Keur (eindredactie) - Theo van Stegeren - Carla Valentin Productie Wendel Hesen RegieMatthias Bouman
Redactie- Marcel van Dam - Vera Keur (eindredactie) - Theo van Stegeren - Carla Valentin Productie Wendel Hesen RegieMatthias Bouman
Redactie
- Marcel van Dam
- Vera Keur (eindredactie)
- Theo van Stegeren
- Carla Valentin

Productie
Wendel Hesen
Regie
Matthias Bouman