Breuklijnen

Afleveringen

In de vierdelige serie ‘Breuklijnen, Sinan in de banlieues van Europa’ gaat Sinan Can naar vier kwetsbare wijken van Parijs, Londen, Stockholm en Brussel. Hij gaat naar die plekken waar de armoede het grootst is en de werkloosheid het hoogst. Een jaar lang verbleef hij op en af in deze zogeheten Shariawijken en no go-zones om te zien of deze enclaves diepe breuklijnen zijn geworden. Welke rol speelt de lokale overheid in deze wijken? Hoe houden de inwoners hun hoofd boven water en waar lopen ze tegenaan? ‘Breuklijnen, Sinan in de banlieues van Europa’ is vanaf maandag 26 t/m donderdag 29 septemberdagelijks om 22.15 te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Aflevering 1, 26 september: Parijs 

Een jaar lang verbleef Sinan Can op en af in de banlieue van Parijs. Hij gaat naar het armste gedeelte van Clichy sous Bois. Met grote verbazing aanschouwt hij de verpauperde flatblokken, waarvan de Afrikaanse immigranten hem vertellen, dat de sloppenwijken waar zij vandaan komen nog beter waren.

De aflevering is hier terug te zien via NPO Start

Aflevering 2, 27 september: Londen  

In de Londense deelgemeente TowerHamlets zorgde rassenhaat ervoor dat de bewoners een hechte gemeenschap werden en steun vonden in religie. Inmiddels kent de wijk gescheiden plekken voor mannen en vrouwen, zoals aparte cafés, sportscholen en restaurants.

De aflevering is hier terug te zien via NPO Start

Aflevering 3, 28 september: Stockholm  

In de beruchte wijk Rinkeby woedt een bloedige gangoorlog. In korte tijd kende de kleine buurt veel moorden onder jonge jongens uit rivaliserende bendes. Sinan gaat op pad met de eerste zwarte politievrouw van Zweden, die hem mee neemt naar een vader wiens zoon is vermoord bij het bende-geweld en wiens tweede zoon op een dodenlijst staat.

De aflevering is hier terug te zien via NPO Start

Aflevering 4, 29 september: Brussel 

De Brusselse wijk Molenbeek staat bekend om haar terreurverleden. Nog altijd kennen de bewoners een moeizame relatie met de autoriteiten. Zoals Ayoub Bouda. Volgens hem is zijn broer omgekomen bij politiegeweld. Hij zit met veel vragen en vecht voor gerechtigheid voor zijn broer.

De aflevering is hier terug te zien via NPO Start