Break Free - BNNVARA: Indringend portret van jonge mensen die op avontuur gaan in het buitenland, maar daarbij op tragische wijze om het leven komen.

Break Free S4: MH17 - Tallander Niewold

07-03-2019

Portretten van jonge levenslustige mensen die aan boord waren van de MH17, het vliegtuig dat vijf jaar geleden neergeschoten werd in Oekraïne. In deze serie maken vrienden en familie de reis af die hun geliefde had willen maken. Het portret van Tallander Niewold (22) uit Brummen. Hij groeit op in een groot gezin, waar de kinderen met de paplepel ingegoten krijgen dat je als broers en zussen onvoorwaardelijk voor elkaar zorgt. Op school zit het Tallander niet mee, hij kan zich moeilijk concentreren en blijft achter met zijn leerprestaties. Na veel teleurstellingen vindt hij toch zijn roeping: het leger. Vlak voor zijn dood wordt zijn doorzettingsvermogen alsnog beloond. Defensie bevordert hem in juli 2014 tot soldaat eerste klas. Om zijn succes te vieren, boekt hij een ticket aan boord van de MH17, naar zijn broer Julian die op Bali woont. Vijf jaar na de ramp gaat zijn broer Olly Tallander achterna. De twee broers hopen samen de droom van hun 'Tally' in vervulling te laten gaan: het beklimmen van de hoogste vulkaan op Bali.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.