Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Welk Pauw-fragment werd het meest teruggekeken?

11-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
De Pauw-redactie maakte een overzicht van de meest gestreamde gesprekken. Yvon Jaspers haalde de Top 5, maar staat niet op één.
Dierenactivisten van Meat the Victims sloten zichzelf tien uur op in een varkensschuur in Boxtel. In Pauw discussieerden varkensboeren Willy Vos en Theo Vernooij met actievoerders Jonathan en Alix. Dit debat is het best bekeken Pauw -gesprek van het afgelopen seizoen.
Nachtmerrie
Varkenshouder Vernooij in Pauw over de actie: ‘Dit is een nachtmerrie voor elke veehouder – het maakt niet uit of je varkens hebt, of kippen of koeien: het gebeurt overal. Deze mensen willen dat er geen vlees meer wordt geconsumeerd en geen leer meer wordt gedragen. 95 procent van de mensen in deze studio kunnen nu de schoenen wel uitdoen. Dat kan niet. Omdat er nog steeds vlees wordt geconsumeerd, en daarvoor produceren wij op een goede manier.’
Alix: ‘Harstikke vervelend dat boeren hier stress van ondervinden. Daar zijn we totaal niet op uit. Maar hoe willen jullie dan dat wij aan de maatschappij laten zien wat er achter die deuren gebeurt?’

Meer over:

boeren, activisme, pauw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.