Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan?

VOLG ONS

Wat gaan we bij BNNVARA zien dit najaar?

29 aug 2019
  •  
leestijd 4 minuten
Voorproefje: alles van BNNVARA dit najaar, ingedikt tot 2 minuten en 38 seconden
Sophie en Filemon over de psychologie van de mens, een interviewprogramma met Sander ‘LuckyTV’ van de Pavert, het verhaal achter de schulden van jongeren: dit is wat je bij BNNVARA de komende maanden kunt zien.
BNNVARA is natuurlijk nogal actief op het web (een nieuwe reeks #BOOS start vandaag ), met podcasts ( De Krokante Leesmap is er 4 september weer) op de radio (een nieuwe seizoen Spijkers met Koppen start 7 september) en iedere week in print met de onvolprezen VARAgids , maar op televisie is BNNVARA er natuurlijk óók gewoon dit tv-seizoen. Met programma’s die je al kent (het vijftiende seizoen De wereld draait door start maandag, Je zal het maar hebben start 15 oktober – om er maar eens twee te noemen), maar ook met nieuwe titels!
De Psycho Show
Vanaf 4 september om 20:25 uur op NPO 3
Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand duiken de studio in en nemen op originele wijze ons brein en de psychologie van de mens onder de loep.
2Doc: De Strijd om Istanbul
16 september om 20:55 uur op NPO 2
In Istanbul is een strijd gaande tussen conservatieven en progressieven. Niet alleen in de politiek is dat voelbaar, maar ook op straat. Een jaar lang volgt Fidan Ekiz een aantal bewoners van een traditionele en een moderne wijk in Istanbul. Maar liefst drie verkiezingen maken ze mee. Terwijl een economische crisis woedt neemt de populariteit van de conservatieve partij van president Erdogan steeds verder af. Dat heeft grote gevolgen voor de levens van de gewone mensen.
3Doc: Schuldmachine
18 september om 21.15 uur op NPO 3
In de 3Doc 'Schuldmachine' wordt aan de hand van de schulddossiers van drie jongvolwassenen uit Amsterdam-Zuidoost duidelijk wat belangrijk is om jongeren te helpen de regie terug te nemen over hun toekomst: een persoonlijke aanpak en aandacht voor het verhaal achter de schulden.
3Doc: De onbegrijpelijke dood van Mitchel
25 september om 21:15 uur op NPO 3
Op 30 mei 2016 kwam er een einde aan het leven van Mitchel Winters. Hij was nog maar 21 jaar. Mitchel liet zich doodschieten in een park in Schiedam. Hij belde zelf 112, omschreef zichzelf als een mogelijke overvaller en liep recht op de toegesnelde agent af die hem waarschuwde te zullen schieten als hij niet zijn handen zou laten zien. Met zes schoten, afgevuurd in 38 seconden, leidde Mitchel zijn eigen dood in. Waarom pleegde Mitchel zelfmoord en waarom koos hij voor zo’n dramatisch en gewelddadig einde door politiekogels? Wat bracht hem daartoe?
Avondlicht
Vanaf 6 oktober om 22:55 uur op NPO 1
Absurdistisch interviewprogramma van LuckyTV, waarin Sander van de Pavert op geheel eigen wijze het gesprek aangaat met bijzondere mensen uit de wereld van media en televisie.
2Doc: The World of Thinking
Maandag 14 oktober om 21.00 uur op NPO 2
Vijf van de briljantste wetenschappers van deze tijd nemen ons mee in hun zoektocht naar een revolutionaire doorbraak. Ze verzamelen zich op het beroemde Institute for Advanced Study in Princeton; ooit het academische huis van Albert Einstein, nu geleid door Robbert Dijkgraaf. Wat drijft hen, hoe gaan ze voorbij alle bestaande grenzen en hoe diep moeten ze gaan om tot grote ontdekkingen te komen? Met Fields-medaillewinnaar Vladimir Voevodsky, Breakthrough Prize-winnaar Nima Arkani-Hamed en Wolfprijs-winnaar Freeman Dyson.
It’s a Man’s World
Vanaf 15 oktober om 20:25 uur op NPO 3
Bijzonder sociaal experiment van Sophie Hilbrand.
Zembla-special: Anorexia
16 oktober om 20:25 op NPO 2
Waarom is anorexia zo lastig te behandelen? In deze documentaire van regisseur Hetty Nietsch vertellen patiënten, ouders en behandelaars waarom het zo moeilijk is om de juiste behandeling te vinden.
Harkum
Vanaf 20 oktober om 21.45 uur op NPO 3
Wanneer Tom Verheij (Bas Hoeflaak), de burgemeester van het dorpje Harkum, ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de schrik hem om het hart. Het geld lijkt verdwenen en hij ziet het einde van zijn carrière voor zich. Dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen euro winst is behaald voor de gemeente. Opeens heeft de burgemeester ‘money to burn’ en hoeft hij zich niet langer zorgen te maken over de bezuinigingen op de koffiepads in de kantine en de subsidie voor het kerkkoor. Maar hoe lang duurt dit geluk?

Dienders - agenten in opleiding
Vanaf 14 november om 21.50 uur op NPO 3
Wat doet het met je als je voor het eerst een bekeuring schrijft, uitgescholden wordt en het effect van pepperspray moet ervaren? In Dienders zien we hoe een groep jonge agenten hun turbulente eerste jaar aan de politieacademie doorkomt. Ze worden geconfronteerd met de harde Rotterdamse maatschappij, maar vooral met zichzelf.


Onze jongens op Java
Vanaf 21 november om 20.25 uur op NPO 2
Docureeks van Coen Verbraak over de Nederlandse KNIL-militairen in Indonesië. Het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) was het Nederlandse koloniale leger. Het leger belandde in de Tweede Wereldoorlog in een zware strijd met de Japanse krijgsmacht, waardoor veel van de Nederlandse militairen in detentiekampen terechtkwamen.

BNNVARA: wij zijn voor
BNNVARA is voor vrijheid, vooruitgang en verandering . We hebben een samenleving voor ogen die duurzaam, inclusief en tolerant is. Dat bereiken we door met onze programma’s mensen uit hun bubbel te halen en discussies aan te wakkeren. We stellen kritische vragen, duiken in de leefwereld van de ander en maken soms stevige grappen. Zo zetten we mensen aan het denken en brengen we iets in beweging.

Tags:

bnnvara