Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA
Heb jij moeite met het betalen van je boodschappen, huur of energierekening? Deel je verhaal met ons hieronder.

Waarom moet artikel 1 van de Grondwet worden aangepast?

  •  
02-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1050 keer bekeken
  •  
613027-poster
‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan’, zo dicteert artikel 1 van onze Grondwet. Maar, wat mist daar nog? Precies: seksuele gerichtheid. Daarom geeft BNNVARA het goede voorbeeld aan de politiek door middel van de Accept to Enter pop-up.

Op BNNVARA.nl is deze week een regenboogkleurige pop-up te zien. De actie is een initiatief van bureau N=5. Met de actie ondersteunt BNNVARA de strijd die het COC al meer dan twintig jaar voert om een verbod op discriminatie op grond van wie je bent en van wie je houdt in de Grondwet op te laten nemen. Dit staat er namelijk nog niet in.

Toch zijn maar weinig Nederlanders zich daar bewust van. 62% van de Nederlanders is helemaal niet op de hoogte van het ontbreken van deze specificatie, blijkt uit onderzoek. Om die reden is een actie buitengewoon belangrijk voor het vergroten van de bewustwording. Want alleen dan kan dit leiden tot een grondwetswijziging.

Met de Accept to Enter pop-up op onze websites steunt BNNVARA het voorstel dat nu bij de Eerste en Tweede Kamer ligt om een verbod op discriminatie wegens seksuele gerichtheid aan de Grondwet toe te voegen. Dat is van essentieel belang omdat geen enkele andere wet met de Grondwet in strijd mag zijn. Alleen zo kunnen we de verworven rechten waar de LHBTIQA+-gemeenschap hard voor heeft gestreden voor altijd beschermen. Wie er ook in Nederland aan de macht komt.
'Als COC strijden we al bijna 20 jaar voor verankering van onze rechten in de Grondwet. Door nu je steun uit te spreken, kan je ons helpen bij het laatste stapje. Samen zorgen we ervoor dat de regenbooggemeenschap ook over 50 of 100 jaar nog van haar zwaarbevochten rechten kan genieten. Bedankt voor je steun!'
COC Nederland

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar