Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan?

VOLG ONS

Vrouw verloofd met spook

31 okt 2018
  •  
leestijd 2 minuten
VROUW_SPOOK
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Ze zeggen wel eens dat liefde blind maakt. Maar gaat dit ook op als je je geliefde niet kan zien? Of nou ja, als de meeste mensen jouw partner niet kunnen zien? De dertigjarige Amethyst Realm uit Bristol, Engeland kan spoken zien. En ze kan ze niet alleen zien – ze heeft er ook seks mee. Oké dan.
Inmiddels heeft Amethyst naar eigen zeggen met een spook of twintig het bed gedeeld. Nu is zeze toe aan iets serieus. En die kans krijgt ze – ze is sinds vorig weekend namelijk verloofd met een spook.

Australisch spook

Amethyst, een spiritueel medium, vertelt dat zij de flirterige fantoom negen maanden geleden tegen is gekomen, toen ze voor zaken in Australië was en langs wat bosjes liep. Ze vertelt tegenover  The Sun dat ze ineens “een spectaculaire hoeveelheid energie” voelde. Op de vlucht terug naar Engeland wist ze het zeker: ze zijn met elkaar verbonden, en het is tijd voor Amethyst  een spookachtige relatie. Maar daar bleef het niet bij – op dezelfde vlucht besluit het kersverse paar om naar het toilet te gaan en de bloemetjes buiten te zetten 

Sexy stem

Na een maand of negen van vertier, was het afgelopen weekend dan eindelijk zover: Amethyst vertelt dat haar spookgeliefde voorstelde om met haar naar de Wookey Hole-grotten in Wells te gaan. Het stel sloot zich aan bij een groep mensen die een tour kreeg in de grotten, maar na een half uur kreeg Amethyst van haar geliefde te horen dat ze even aan de kant moet gaan. En toen gebeurde het: het tot nu toe naamloze fantoom ging op een knie en vroeg Amethysts hand. Ze aarzelt geen moment en zei volmondig ja. “Ik hoorde toen voor het eerst zijn diepe en sexy stem”, vertelt ze. 

Genderneutraal spook

Ondanks de diepe stem, weet Amethyst niet zeker of het om een man of een vrouw gaat. Genders zijn vooralsnog in het rijk der geesten niet echt altijd even duidelijk. Maar dat maakt haar weinig uit – het gaat om de liefde. En die zal ook deze keer zegevieren, als het aan haar en haar verloofde ligt. 
En een bruiloft? Nou, die komt er. Maar dan niet in een kerk of stadhuis - het stel is namelijk van plan te handvasten. Een paganistische manier van verbinden, met een mooie receptie om de boel mee af te sluiten.
Over de ringkeuze is nog niet zoveel bekend. Amethyst hoopt op – jawel – een ring met daarin een amethiststeen, maar ze vertrouwt haar verloofde erop dat hij of zij de juiste keus daarin zal maken.