Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alles delen in huwelijk wordt goedkoper

26-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trouwen930x520
Het wordt goedkoper om in algehele gemeenschap van goederen te trouwen. Nu moeten mensen deze keuze nog bij een notaris laten vastleggen, maar van die verplichting wil minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) af. Een verklaring afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand moet dan voldoende zijn.

Nieuwe norm

Sinds begin dit jaar is beperkte gemeenschap van goederen de norm bij nieuwe huwelijken. Mensen delen daardoor niet langer elkaars eigendommen en schulden als ze trouwen. Om toch alles met elkaar te delen, moeten stellen naar de notaris om dat in huwelijkse voorwaarden te laten vastleggen.

Notaris niet meer nodig

Daar wil Dekker met een wetsvoorstel een einde aan maken, door de notaris geheel buiten dit proces te houden. Dit kan mensen honderden euro's schelen Tot de dag voor het huwelijk kunnen stellen in de plannen van Dekker hun voorkeur aangeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Er komt een standaardformulier waar ze hun krabbel onder kunnen zetten, zowel op papier als digitaal. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!