Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

'Verkoop elektrische auto's verdubbelt'

  •  
24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kassa-auto
De verkoop van elektrische auto's in Nederland zal volgend jaar verdubbelen. Dat voorspelt RAI Vereniging. Volgens de brancheorganisatie neemt het aanbod van beter betaalbare modellen met een grotere actieradius toe.

RAI verwacht groei verkoop

RAI Vereniging denkt dat de verkoop van nieuwe, volledig elektrisch aangedreven auto's volgend jaar zal groeien tot 15.000. Dat is bijna 4 procent van het totaal aantal nieuwe auto's dat in 2018 naar verwachting wordt verkocht. Tot 1 november van dit jaar bedroeg de verkoop van uitstootvrije auto's circa 6000.

Zakelijk gebruik

Vooral voor zakelijk gebruik worden elektrische auto's aangeschaft, gestimuleerd door de lage bijtelling. Voor veel particulieren zijn elektrische auto's nog te duur. Zij kiezen dan ook nog steeds voor een meer betaalbare benzine- of dieselmotorauto.

Elektrisch rijden essentieel

Voorzitter Steven van Eijck van RAI Vereniging stelt dat elektrisch rijden essentieel is om de Nederlandse en Europese doelstellingen voor het terugdringen van uitstoot te behalen. Hij pleit dan ook voor flinke investeringen in uitbreiding en opwaardering van het laadnetwerk. ANP
Door: Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.