Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Tim Hofman is Journalist van het Jaar!

21-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
672 keer bekeken
  •  
Tim Hofman in de studio van Pak de Macht

Tim Hofman

© Ed van de Pol

Tim Hofman is uitgeroepen tot journalist van het jaar voor de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice.

'Ik ben een paar jaar geleden naar deze titel toe gaan groeien. Dat hebben we met het platform BOOS gedaan - de dingen die we maken en de dingen die we niet meer maken. Ik vond het ook heel eervol dat we vanuit vakgenoten erkenning kregen. BOOS is natuurlijk begonnen als een kleurrijk belletje-trek-programma - met een missie hoor. Dat hebben we heel lang geprobeerd om te katten naar een waardig journalistiek platform. Dat is de route die we proberen af te leggen.' De prijs een kers op de taart voor Tim en het team. 'Waar BOOS over gaat - en veel dat ik maak, los van Over mijn lijk - dat is macht. Over David tegen Goliath. Ik denk dat BOOS een aantal dingen anders doet dan reguliere journalistiek; wij proberen altijd iemand met macht in beeld te brengen - wij gaan niet akkoord met woordvoerders. We besteden ook heel veel aandacht aan vorm en we zijn op de redactie heel stellig op de machtstoets die we doen, dus: wat maken we? Wie hoor je? Wie hoor je niet? Wie dient verantwoording af te leggen?'

Bekijk hier het hele gesprek in Op1

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!