Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Papi & Pimps: Hoe word je een e-pimp?

  •  
22-05-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
355 keer bekeken
  •  
papi039samppimpsl@lowiegraphy3

In de tweede aflevering van Papi & Pimps gaat Mikey Dinero langs bij de e-pimp-headquarters van pimpdocent Thierry. Want hoe doe je dat eigenlijk, e-pimpen?

Hoe ga je te werk als e-pimp?

Papi Mikey Dinero is in Bangkok en gaat in de leer bij e-pimp Thierry. Als e-pimp-master leert Thierry tientallen studenten hoe je, net als hij, modellen op adult-only-accounts kan managen en hier inkomsten uit kan genereren. Fijn: ‘De eerste fase is een model vinden. Dan door naar de volgende fase: traffic. En dan kom je aan bij de derde fase; dat is chatten. Als je bijvoorbeeld een account hebt waar heel veel traffic binnenkomt, heb je vierentwintigzeven chatters nodig.’ Niet iedere abonnee van een OnlyFans-account praat dus met het desbetreffende model, concludeert Mikey. Hij noemt het ‘flasherij’. Volgens Fijn niet geheel onlogisch: ‘Negen van de tien keer chatten subscribers met een chatter. Waarom is dat zo? Stel er komen duizend subscribers per dag binnen. Dan kan een model dat nooit bijhouden. Er komt veel meer binnen dan dat ze aankan qua volume. (…) sommigen maakt het niet uit, sommigen wel. Maar ja, de meesten komen er natuurlijk niet achter. Ze betalen voor iets en daar zijn ze tevreden over.’

Hebben modellen inspraak in hun werk?
Volgens Fijn is het heel duidelijk wat het werk van zijn modellen inhoudt. ‘We sturen gewoon letterlijk een document op waarin staat hoe je de juiste content maakt. Dit zijn de voorbeelden van hoe het wél moet. Of we sturen voorbeelden van “maak dit na”. Voor die vrouwen is het denk ik ook gewoon heel fijn om het heel simpel te houden.’ Klinkt als veel werk voor het model en weinig voor de e-pimp, aldus Mikey. Hij ziet Fijn er namelijk een wel heel luxe levensstijl op nahouden. Fijn: ‘Ze (de modellen, red.) weten het meteen al. In het verleden laten we ze het hen al weten. Het is gewoon een business, dus het is altijd snel schakelen.’ De modellen weten dus bij voorbaat dat het ‘keihard werken’ is, volgens Fijn.

Hoeveel verdien je als e-pimp?

Mikey probeert de winstpercentages nog eens goed op een rijtje te krijgen. De modellen van Fijn verdienen namelijk aanzienlijk minder dan de managers. Vaak komt dit uit op circa dertig procent voor het model en zeventig procent voor de e-pimp. Gek verhaal, volgens Mikey: ‘Als ik kijk naar mijn agency; ik heb dat ook allemaal, maar die pakken never zoveel als wat jij pakt. Dat is heel anders verdeeld: bij ons pakt de agency twintig procent en ik tachtig. Want zonder de artiest heeft de agency geen flikker.’ Volgens Fijn heeft het model ook niks zonder zijn strategie: ‘Het is aan beide kanten keihard werken.’ Het zweet van Fijn ligt volgens hem namelijk in het verleden: ‘Ik heb al heel hard gewerkt’ en hij plukt daar nu de vruchten van. Mikey: ‘Ja, maar jij hoeft niet naaktfoto’s te gaan maken, geforceerd, de hele dag. Maar ze verdient wel minder dan jij.’ Het één heeft het ander nodig, volgens Fijn: ‘Aan het einde van de streep verdient zo’n model eigenlijk, qua netto, meer dan mij omdat ik nog een bepaalde verdeling heb onder compagnons.’ Dit blijkt in de realiteit alleen vaak niet het geval te zijn, blijkt uit een latere berekening van Mikey.

Bewust of onbewust laten e-pimps hun werk lijken of het draait om producten, volgens Mikey. Het snelle geld staat op één. ‘Iedereen weet: geld vervaagt grenzen. Dat vind ik zorgelijk. (…) ik hoop dat die boys beseffen dat het gaat om mensen en niet om dropshipment-producten.’

Meer weten over het werk van e-pimps en de, soms gitzwarte, gevolgen? Kijk dan de tweede aflevering van Papi & Pimps via NPO Start.

Meer over dit onderwerp?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp