NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Gouden Kalf-nominaties BNNVARA

10 sep 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Broeders
De nominaties van het Nederlands Film Festival zijn binnen. Ook dit jaar maken een aantal BNNVARA-producties in verschillende categorieën kans op een Gouden Kalf. Benieuwd of jouw favoriete serie, film, acteur of actrice ertussen zit? Bekijk de nominaties hieronder.

Zuidas

Beste Actrice Televisiedrama: Jouman Fattal – Zuidas
In deze gloednieuwe advocatenserie speelt Jouman de jonge en ambitieuze Sabia. Ze komt terecht op één van de beste advocatenkantoren op de Zuidas en probeert zichzelf hier te bewijzen en haar plek te behouden.
Zuidas is hier  nog steeds online te bekijken!

Broeders

Beste Acteur: Achmed Akkabi – Broeders
Beste Acteur: Walid Benmbarek – Broeders
De tweedelige dramaserie komt hard binnen. Twee broers, Hassan (Achmed Akkabi) en Mourad (Walid Benmbarek) reizen af naar Syrië om hun verloren broertje te vinden.
Broeders terugkijken? Dat kan op BNNVARA .

WIJ

Beste Montage: Wouter van Luijn (in Postuum) – WIJ
Editor Wouter van Luijn weet ambacht, aandacht, fantasie, scherpzinnigheid, trouw, humor en scherpzinnigheid als geen ander te combineren; aldus filmmakers die met hem hebben mogen werken. Wouter is recentelijk komen te overlijden , met zijn laatste productie heeft de gevierde filmeditor dus nog wel een nominatie binnen weten te slepen voor zijn werk.
Beste Scenario: Rene Eller – WIJ
De Nederlands-Vlaamse film WIJ werd bedacht door Rene Eller. WIJ gaat over een groep van acht rebelse tieners op zoek naar seks en spanning. Rene is auteur, regisseur en producent.

One Night Stand XIII
Last but not least zijn er nog Gouden Kalf nominaties voor  One Night Stand  XIII, in de categorieën  Beste Televisiedrama en Beste Acteur Televisiedrama . Deze films zijn een belangrijk jaarlijks filmproject in het kader van talentontwikkelaars en ook de dertiende editie was een succes. One Night Stand is een samenwerking tussen BNNVARA, NTR en VPRO.
Beste Televisiedrama: Free Fight Sven Bresser
Beste Televisiedrama: Tom Adelaar  – Gonzalo Fernandez
Beste Acteur Televisiedrama: Tom Adelaar  – Yannick Jozefzoon
De films worden de komende tijd uitgezonden op NPO 3 om 22:30 uur. Free Fight is te zien op 3 november en Tom Adelaar op 20 oktober. 
Het Gouden Kalveren Gala vindt plaats op vrijdag 5 oktober in Utrecht. De uitzending hiervan is te bekijken om 21:30 uur op NPO 1. 

Meer over:

, , , ,