BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

LEKKER HOLLANDS OP VAKANTIE

5 jul 2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Turkije
Turkije. Vroegâh stapte je zonder erover na te denken in je budgetvlucht naar Antalya. Helemaal lekker. Nu denk je er misschien wel even twee keer over na. Vooral aangezien het reisadvies aangescherpt is. Dit geldt niet voor de badplaatsen maar toch. Het feit dat Turkije en Syrië buren zijn draagt niet echt bij aan een groot gevoel voor veiligheid. En dan zijn er natuurlijk ook nog de Koerden, ook niet echt de beste matties van de turken. En weet je nog die aanslag op basgasten met terroristen uit bootjes in Tunesië?
Toch staat op vrijwel élk bushokje waar je momenteel voorbijkomt een aanbieding van een goedkope reis naar Turkije. Het lijkt wel een invasie. Er is blijkbaar erg veel te beleven voor nop. Wij hebben even onderzoek gedaan. En wat bleek: het is nét Nederland. Maar dan met zon. Misschien toch de moeite waard. Héél misschien… Want ‘Nederlandse’ familiehotels zijn er genoeg. Wat daar te beleven valt? Nou dit:  

1. Molen naast zwembad

Wat? Nou, precies dat. Je kan zwemmen in een zwembad. Niet zo boeiend. Maar naast het zwembad staat een molen. In Turkije. Want dan voel je je zo lekker thuis. Heerlijk. In Nederland staan immers ook óveral molens. Je kan geen blokje om fietsen of je zit weer bijna met je haar vast in de wieken van een molen. Zo vermoeiend soms.

2. Andere Nederlanders

Ja-ha. Hoe kan het ook anders. Je vindt er ook andere Nederlanders. Dat is even fijn. Dan hoef je tenminste niet je beste, Engelse beentje voor te zetten. Laat staan je beste, Turkse beentje. Wil je flirten met je buurvrouw aan het zwembad dan zeg je gewoon ‘Hé lekker ding, zullen we samen zwemmen?’ Snapt ze gewoon. Lekker. 

3. Bitterballen

Geen zin in Pilaf, Köfte of Kebab? Snappen we, klinkt allemaal ook zo eng. Je weet niet wat je precies krijgt. Misschien wel een dood schaap dat al een maand ligt te rotten in de koelkast? Maar gelukkig hoeft dit niet in de familiehotels. Op het menu staan namelijk gewoon bitterballen en kroketten. Top. Alles wat van ver komt is namelijk niet per se lekker. Kijk maar naar Jandino Asporaat.

4. Grachtenpanden

Dacht je bij punt 1, dit is nog lang niet genoeg! Er moet meer Nederlandse architectuur in Turkije! Nou, dan val je met je neus in de boter. In sommige hotels staan naast het zwembad ook Amsterdamse grachtenpanden. Net alsof je in de gracht zwemt. Sensatie!

5. All-inclusive

Wij Nederlanders houden niet van veel geld spenderen. Dat moge duidelijk zijn. De oplossing? All-inclusive. Voor een klein prijsje onbeperkt vreten en drinken. Yung Don Vito’s in de maak. En dat allemaal zónder je kleingeld te checken als je nog een baco wilt bestellen in de bar. Doe eens gek, bestel er gewoon twee. Is toch gratis.

6. Nederlands personeel

Dus er zijn veel Nederlanders, dat is top. Maar het personeel spreekt vaak ook Nederlands. Yes! Dat betekent dat je helemaal niet buitenlands hoeft te spreken. Je hoeft zelfs niet ‘Praat Nederlands met me!’ te roepen. Het gebeurt gewoon. Lekker je kids afleveren bij Hans van het animatieteam uit Boxmeer. En handdoeken vragen bij Djoeke van de schoonmaak uit Wymbritseradiel. Zo fijn.
Door Maxime 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar