NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

"Kiki Challenge is levensgevaarlijk."

30 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
drake
In Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog. 
Wereldwijd waarschuwt de politie om op te passen met de ‘Kiki Challenge’. Geen idee wat de ‘Kiki Challenge’ is? Het is een online-rage waarin mensen een dansje doen naast een rijdende auto op het nummer  In My Feelings  van rapper Drake. Het nummer gaat over Kiki, vandaar de naam 'Kiki Challenge'. Helaas gaat dansen op Drake naast een rijdende auto vaak fout. Heel vaak. Mensen lopen tegen paaltjes, vallen in kuilen of donderen uit hun auto. Ook in  Nederland  gaat het fout met de ‘Kiki Challenge’. In Putten rijdt afgelopen weekend nog een auto tegen een boom wanneer de automobilist bezig is met zijn dansje. 
Strafbaar
Wereldwijd is de politie het zat met alle kamikazepiloten. Onder andere in India, Spanje, De Verenigde Arabische Emiraten, De Verenigde Staten en Maleisië heeft de politie aangegeven te zullen optreden tegen de dansende automobilisten. Dat  schrijft  The Guardian. 
‘Volslagen idioot’
Ook in Nederland reageert het Openbaar Ministerie vol afschuw op het incident in Putten. "Dit is volslagen idioot. Dit gaat veel verder dan een onschuldig dansje, en dan ook nog op de openbare weg", aldus woordvoerder Ernst Koelman van het OM.
In artikel 5 van de wegenverkeerswet staat dat je strafbaar bent als je jezelf of anderen in het verkeer in gevaar brengt. Misschien toch even twee keer nadenken voor je de auto uitstapt om je dansje op Drake te doen?

Meer over:

, , ,