theme-icon
Seks

Jurre Geluk over Sekskliniek: 'ik heb groot respect dat ze hun problemen op televisie delen'

30-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1201 keer bekeken
  •  
sekskliniek0095

Kun je geen stijve krijgen? Heb je moeite om grenzen aan te geven in bed? Wil je testen of je een soa hebt? In Sekskliniek kan iedereen bij Jurre Geluk en zijn team terecht met vragen en zorgen op seksueel gebied.

Wat kun je vertellen over Sekskliniek, je nieuwe programma?
Het klinkt zoetsappig, maar ik ontvang jongeren die zich kwetsbaar opstellen met hun oprechte vragen over seks, liefde en hun lijf. Ik heb groot respect dat ze hun problemen op televisie delen.

Dat vergt lef.
Bijzonder dat ze dit durven. Maar we doen er alles aan om een goede en vertrouwde setting te creëren. Ik probeer dat op een ontzettend liefdevolle manier te doen. Ze moeten zich thuis voelen bij me. En ik word bijgestaan door drie professionals: een huisarts, een SOAarts en een sekscoach. Vervolgens komen er per aflevering vijf jongeren langs met een vraag. Over de meest uiteenlopende dingen. 

Zoals? Dan moet je denken aan een gevoelloze clitoris of moeite met klaarkomen. Of tips voor beffen of vingeren, vaginisme of iemand die lastig een stijve penis kan krijgen. Genoeg reden voor onzekerheid. We maken er grapjes over, maar deze jongeren verkeren niet in een omgeving om er een normaal gesprek over te voeren. Die setting willen wij ze bieden.

Wat kun je op televisie wel en niet in beeld brengen? Zijn er restricties?
Nou, volgens mij zitten we op een tijdstip dat we alles kunnen laten zien. En het heeft een educatieve waarde, dus dan mag het. Hopelijk kan dit een stap zijn om dit soort problemen te normaliseren.

Kijk de eerste aflevering van Sekskliniek:

Thema's:

theme-icon
Seks

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa30 aug. 2022 - 12:30

Ik vind al dit soort programma's altijd een beetje pijnlijk. Spuiten en slikken etc, dat soort programma's. Ik wil niet weten, dat jij geen stijve kan krijgen etc. Ik wil niet weten, hoe je neukt en met wie en waarom. Zo goed ken ik je niet en ik mag je waarschijnlijk niet eens.