NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Hoe werd Emma Wortelboer puntenvoorlezer bij het Songfestival?

18 mei 2019
  •  
leestijd 2 minuten
emma
Hoe werd Emma Wortelboer nou precies de puntenvoorlezer bij het Songfestival dit jaar? En hoe gaat het vanavond precies?
Oké, natuurlijk, het gáát om Duncan Laurence. Maar er is nóg een Nederlander te zien tijdens de finale van het Songfestival dit jaar: Emma Wortelboer (oud-deelnemer van de BNNVARA Academy, doe dit jaar ook mee !). In Yung DWDD volgden we Emma’s ambities, in Pauw vertelde Emma nog over de laatste details.
Hoe begon dit idee?
Bij de receptioniste van AVROTROS, die niemand kon oproepen en niemand kon bellen, maar wel een briefje kon doorgeven ‘zodat het bij de juiste persoon terechtkomt’. Emma zocht het direct hogerop: bij Cornald Maas natuurlijk. ‘Het lijkt mij een kat in het bakkie’, concludeerde hij.
Hoe zorgde Emma ervoor dat zij de punten zou delen, en niet Waylon?
Nou, Waylon wílde het niet eens, zo bleek in een gesprek tussen de twee. ‘Dan moet ik voor zo’n green screen gaan staan?’ Enfin, direct een contract erbij: hierbij draag ik etc. etc. ‘Ja, dacht het wél’, zei Waylon. Oh, en intussen kreeg ze ook een ding-a-dong-tatoeage. Waylon nam er direct óók een.
Wat moet Emma aan?
Emma ging te rade bij Cécile Narinx (stijlredacteur de Volkskrant) en reisde daarna met een moodboard af naar modeontwerper Bas Kosters. ‘Jaa, dit is de beste look. Hier kan AVROTROS niet omheen’, besloot Kosters aan het eind.
Hoe overtuig je de fans?
Met Ding-a-dong!
Hoe geef je punten?
Wat hou je in je handen? Rozen? Een joint of een Hollandse Nieuwe? Een blikje pils? Emma probeert het allemaal uit met oud-puntenvoorlezer Tim Douwsma. Conclusie: zonder toeters en bellen is het beter.
Hoe zorgt ze ervoor dat Duncan wint?
Emma ging speciaal op promotietour door Aken (de Belgen zijn altijd wel loyaal, de Duitsers konden zelf wel een promotietour gebruiken) met een E-team en een foto van Duncan. ‘Jullie moeten stemmen op onze Duncan!’, luidde de boodschap.
‘Stem jij dan op ons?’
‘Jajajajaja, dat is een deaeaeaeal!’
Hoe straks verder? Waar gaat ze staan?
In Pauw blikte Emma vooruit op de puntentelling en kon ze meer vertellen over hoe dat gaat: ‘Normaal gesproken is dat altijd voor een green screen, en staat Beeld en Geluid op de achtergrond. Alleen doen we het dit jaar niet voor een green screen, maar voor de Man Bijt Hond-toren, die rood-wit-blauw wordt verlicht. Wel spannend.’ Tip van zanger/presentator Jamai: nooit door een vertraging heen praten!

Meer over:

, , , ,