Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Hoe vergaat het Sera in de muziekindustrie?

29-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
594 keer bekeken
  •  
sera-i-am-10

In de documentaire ‘Sera’ volgen we de talentvolle 27-jarige Sliedrecht. Zij droomde ooit een eigen snackbar.  Nu werkt ze met de beste producers in de studio aan haar droomdebuut.  Hoe gaat Sera om met deze druk?

De documentaire ‘Sera’ van radiopresentator Jan-Willem Roodbeen volgt Sera in aanloop naar het Noorderslag festival, haar eerste grote festival-optreden. Het is dé plek voor talent om zich aan de muziekindustrie te presenteren. Hoe gaat Sera om met deze druk? Met het succes groeien ook de verwachtingen van anderen en neemt de onzekerheid toe.

Sera is een ware hit op social media: haar Instagram- en TikTok-account, waarop ze in haar auto bekende liedjes covert, zijn in een paar jaar tijd uitgegroeid tot gezamenlijk 2,6 miljoen volgers. Lees: een duet op TikTok met Justin Bieber, Katy Perry als fan en een optreden op het besloten verjaardagsfeestje van voetballer Cristiano Ronaldo.

Het maakt mij nieuwsgierig naar de dromen en drijfveren van deze bijzondere jonge vrouw op het moment van misschien wel haar grote doorbraak als ster.
Radiopresentator Jan-Willem Roodbeen

Jan-Willem: ‘Iedere week beluister ik als radiomaker minstens vijftig nieuwe liedjes. Vaak van mensen die het graag willen ‘maken’ als artiest en voor wie radio-airplay een mooie stap zou zijn. Toch is het maar weinig muzikanten gegeven om door te breken als artiest. Soms lijkt voor deze mensen het verstikkende pad van een talentenjacht op tv de enige manier om zichzelf in de kijker te spelen. Hoe anders loopt het bij Sera. In korte tijd heeft ze bereikt waar veel jonge mensen van dromen: een miljoenenpubliek en zelfs een platendeal in Amerika. Het maakt mij nieuwsgierig naar de dromen en drijfveren van deze bijzondere jonge vrouw op het moment van misschien wel haar grote doorbraak als ster.’ 

Sera, woensdag 29 juni om 23.00 uur op NPO 3

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!