Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Hoe vergaat het de au pairs uit de tv-serie nadat het avontuur erop zit?

14-06-2022
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
5547 keer bekeken
  •  
Au Pairs S02 - Joshua

Au Pairs S02 - Joshua

© BNNVARA/ SkyHighTV

Hoe vergaat het de au pairs uit de tv-serie nadat het avontuur erop zit? Drie van hen blikken terug.

Kendra Kol (22)

Kendra was te zien in het tweede seizoen van Aupairs. Ze belandde in Rome bij een gezin dat bol stond van de stress door de drukke kinderen die hun ouders manipuleerden en haar uittestten. Daarna kwam ze bij een rustigere familie terecht.

‘Na Au pairs ben ik weer bij mijn moeder en zusje gaan wonen en ging ik weer werken bij de zonnestudio en later bij het Fletcher Hotel in Noordwijk. Ik zit momenteel in betweenjobs. Ik zou deze zomer naar Spanje gaan om te werken in hotel-entertain-ment. Tenminste: ik dacht dat afgesproken te hebben. Ik had er zin in. Ik heb geen eigen woning, geen relatie, dus er is niets waaraan ik nu vast zit in Nederland. Maar steeds wanneer ik de organisatie vroeg naar exacte data en contracten hielden ze de boot af. Op een gegeven moment dacht ik: laat maar.

Ik heb gesolliciteerd als receptioniste bij een kantorencomplex in Amsterdam- Zuidoost en ben aangenomen. Tsja, iets heel anders, maar ik moet geld verdienen. Entertainmentwerk is leuk tot een bepaalde leeftijd, en het is vervelend dat je na het seizoen bij terugkomst in Nederland weer met lege handen staat.

Ik droom er nog steeds van acteur te worden. Ik zou heel graag in een film of tv-serie spelen. Undercover van Netflix vind ik gaaf. Maar het is behoorlijk lastig om ergens tussen te komen. Ik doe veel audities en sta bij verschillende castingbureaus ingeschreven, maar tot nog toe heeft dat weinig gebracht. Natuurlijk werd ik na Au pairs en het bezoek aan Humberto en de Paul de Leeuw-podcast wel herkend, maar ik kan niet zeggen dat ik daardoor aan de slag kan als acteur. Ik zou ook wel mee willen doen aan een all starsseizoen van Au pairs waarin je deelnemers uit verschillende jaargangen ziet. Ik heb dat samen met Chaundae, die ook in Rome zat, voorgesteld aan de productieleider. Wie weet, komt het ervan.

Au pairs was een mooie ervaring. Ik ben altijd in voor avontuur, wil nieuwe plekken en andere culturen ontdekken. Door het verblijf ben ik echt van Italië gaan houden. Vorig jaar nog ben ik er samen met Chaundea op vakantie geweest. We zijn langs mensen geweest die we in Rome hadden leren kennen. En toen hebben we ook het gezin waar we hebben gezeten, niet het eerste natuurlijk, opgezocht.

Superleuk. Ik spreek de familie nog steeds via de app en af en toe delen we een foto of recept. Misschien komen ze binnenkort naar Nederland. Wel het liefst zonder kinderen, zei ik bij wijze van grap.

Het eerste gezin heb ik nooit meer gesproken. Mensen die me van het programma herkennen, zeggen altijd gelijk: oooo wat was dat erg, ik had medelijden met je. Normaal was het niet natuurlijk, maar ik heb er geen nachtmerries aan overgehouden. Ik vond het achteraf eerder grappig. Zoiets zal ik niet snel meer meemaken.’

Gohar Hovanes (25) 

Gohar was te zien in het eerste seizoen van Au pairs en woonde in Los Angeles. Een beetje tegen de zin in van haar beschermende ouders die liever niet zagen dat hun dochter naar de andere kant van de wereld vloog.

‘Het gaat prima met mij. Ik studeer af aan de Hogeschool Journalistiek Tilburg en tegelijkertijd loop ik stage bij BNNVARA. Rond deze zomer moet ik klaar zijn met mijn opleiding en dan ga ik kijken wat de toekomst brengt. Mijn droom: eindredactie doen van een tv-programma. Ik wil verbanden leggen, nadenken over casting, het gebruik van cameratechnieken en de verschillende manieren om verhalen te vertellen. Of dat bij reality is of iets meer verdiepends weet ik nog niet. Ik laat het op me afkomen.

Bij mijn stage leer ik al veel over het werk achter de schermen en op een webredactie. Ik heb onder meer meegeholpen bij de casting voor het tweede seizoen Au pairs en voor de derde reeks heb ik interviews gemaakt met de nieuwe deelnemers. Ik heb al een paar afleveringen gezien: het gaat superleuk worden en Miami ziet er ontzettend cool uit. Zo zie je: Au pairs keert steeds terug in mijn leven. Dankzij het programma heb ik ontdekt dat mijn passie tv-maken is.

Het wonen in Los Angeles vond ik een prachtige ervaring. Fantastisch ook om een inkijkje te krijgen in Amerikaanse gezinslevens. Ik heb bij drie verschillende families gewoond. Daardoor heb ik vooral geleerd me aan te passen en tegelijkertijd grenzen te stellen. Want wat een impact hebben kinderen op je leven; midden in de nacht wakker worden, je zorgen maken… Ik denk nu: ik wacht nog even met kinderen, zeker wel tot mijn dertigste.

Hoewel ik het heel vet vond, had ik niet willen blijven wonen in LA. Ik ben benieuwd wat er nog meer te zien is in de wereld. En ik ben ook geschrokken van de armoede. De kloof tussen rijk en arm is er enorm. Wanneer ik op straat liep, zag ik veel zwervers, mensen in tentjes en verslaafden die openlijk harddrugs gebruikten. Bepaald niet glitter en glamour. Vervolgens zag je een paar meter verderop anderen in dikke auto’s rondrijden. Een gigantisch contrast.

Ik heb geleerd om me volwassen te gedragen binnen een gezin. Binnen het gezin voelde ik me jaren ouder. Ik waande me een soort supermommy wanneer ik met vier kinderen over straat liep. Het gaf me een krachtig gevoel van verantwoordelijkheid en vertrouwen. Dat zou voor ieder mens goed zijn. Mijn ouders vonden het niet altijd even makkelijk om de beelden te zien. Dat had ik ook zo ingeschat. Maar dat is oké, je hoeft het als volwassen vrouw niet altijd eens te zijn met je ouders. Je kunt met hen botsen en van mening verschillen en je dan toch gelukkig voelen.’

Joshua Osariére (22)

Joshua zat in seizoen 2 drie maanden in Rome. Hij denkt met positieve gevoelens aan zijn verblijf terug en noemt het gezin waar hij terechtkwam zelfs zijn tweede familie.

‘Met het gezin waar ik woonde, heb ik nog veel contact. Ik voelde me ook meer een soort van grote broer dan een au pair. In augustus gaan we waarschijnlijk een paar weken samen naar Sardinië, waar de vader is geboren en getogen. Superleuk. Door de ouders heb ik geleerd dat je op andere manieren met elkaar om kunt gaan. Ik ben van thuis een strikte opvoedingsstijl gewend. Mijn vader, mijn moeder is overleden, was behoorlijk streng, vond dat we bepaalde dingen zelf moesten uitvogelen, de schouders eronder. Italianen hadden een andere aanpak. Meer liefkozend, bemoederend en ontzettend betrokken. Dat beschermende was ik niet gewend.

Ik voel me goed en ben inmiddels afgestudeerd, HBO-V. Toen ik in Au pairs te zien was, was ik volop bezig met mijn opleiding. Ik werk nu in Utrecht als praktijk ondersteunende huisarts. Dan ondersteun ik de huisarts bij zijn spreekuren, maar ik heb ook eigen verantwoordelijkheden, mijn eigen spreekuren. Ontzettend mooi om dit te doen.

Mijn beroepskeuze hangt nauw samen met de dood van mijn moeder. Doordat zij aanvankelijk verkeerde diagnoses kreeg, was het te laat om in te grijpen. Dan voel je je machteloos. Die wetenschap heeft mij gevormd en is de leidraad en inspiratie voor mijn carrière: ik wil ontzettend goed in mijn vak worden. Hoe die toekomst eruit ziet, weet ik nog niet. Verder in de praktijk of in het ziekenhuis, ik laat het op me afkomen. Misschien wil ik me meer richten op cardiologie of neurologie.

Mijn verblijf in Rome was fantastisch en het is een waanzinnig mooie stad. Leuk om Italiaans te hebben geleerd. Ergens vind ik het jammer dat ik niet verder weg zat. Los Angeles of Miami was ook heel cool geweest. Dan heb je nog meer het gevoel dat je in een andere wereld zit en echt op jezelf bent aangewezen. Italië is ligt op slechts twee uurtjes vliegen.’

Au Pairs, dinsdag 21 juni om 20.25 op NPO 3

Nederland móet eerlijker en gelijkwaardiger. Help je mee? Steun BNNVARA en doneer.

Meer over:

au pairs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!