Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan? Of kom naar het BNNVARA Festival!

"Hennepplantages voor modeontwerpers. Waarom niet?!"

24 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuut
Still4
Kay (30) leefde jarenlang op straat in Rotterdam. Nu woont hij in Vlaardingen en duikt nog altijd de kledingcontainers in. Maar nu niet omdat hij het nodig heeft, maar omdat hij duurzaamheid aan de kaak wilt stellen. Kay is kunstenaar en heeft een bijzondere visie op Rotterdam, en hoe wij duurzamer kunnen leven.
Waarom gebruiken we de daken van hoge gebouwen niet om bossen te planten? Of bouwen we hennepplantages zodat designers zelf hun stoffen kunnen maken? Kay weet de oplossing om duurzamer te leven. En dat laat hij zien in zijn tekeningen. Als dakloze werd hij opgevangen door de instantie Viakunst. Daar ontdekte hij zijn talent voor kunst. 
"De moderniteit, zowel toen als nu, nodigt in een urbane omgeving  Kay uit om de chaos in kaart te brengen." Zoals te lezen is bij zijn werken. Om tot rust te komen. Als een ontsnappingsplan in een doolhof waarin altijd een uitweg is.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's