BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Heel Holland Zeikt | De sportschool

25 jun 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
HHZ sportschool
Nu de dagen zonniger en zonniger worden, beseffen we ineens dat we nog steeds niet #fitforsummer zijn. En rennen we massaal naar de sportschool. Met een hoop tegenzin, dat wel. En dan héb je jezelf eindelijk weer dat zweethol in gesleept. Kom je niet eens aan sporten toe. Omdat er gewoon zóveel dingen zijn om je aan te storen.

#1 het testosteronhoekje

Dat is dus het hoekje waar alle opgepompte mannetjes staan. Kleine mannetjes. Die hun niet zo lange lengte maar gaan compenseren met een best wel brede breedte. Totaal uit verhouding. Maar wat vinden ze hun eigen gespierde spiegelbeeld geil. De bovenkant dan. Want die beentjes zijn nog steeds even dun als vóórdat ze de #healthylife gingen leven. #neverskiplegday

#2 apparaatbezethouders

Ook zoiets. Moppies die een half uur op het beenspierapparaat zitten. En dan ook alleen maar zitten. Beetje voor zich uit staren, beetje appen, beetje selfies maken. En vooral Snapchatten over hoeveel #progress ze al zien. Op deze manier niet vriendin.

#3 ongemakkelijkkkk

Over dat beenspierapparaat gesproken... Die is soms best wel ongemakkelijk. Vooral als er verderop wat oude mannetjes zitten te loeren. Naar hoe jij je beentjes open en weer dicht doet. En weer open. En weer dicht.  

#4 het buikspierkwartier

Het buikspierkwartier is op zich al iets om je aan te ergeren. Want wat een hel. En juist omdat je het al zwaar genoeg hebt met al dat gepuf. Is het superirritant als je buurvrouw (die haar matje nét iets te dichtbij die van jou heeft gelegd) ook nog eens een uitgebreid gesprek met je begint.

#5 ‘iel, ik zweet!’

Vrouwen die om zeven uur ’s ochtends in de sportschool staan, maar dan wel met drie lagen make-up. Dit zijn trouwens ook de vrouwen die ‘iel, ik zweet!’ zeggen. Ja, pas maar op dat je wenkies er niet afdruppelen.

#6 kreunende mensen

Muziek in de sportschool is chill. Behalve als die muziek zó hard staat dat je ’t door je eigen muziek heen hoort. Zelfde geldt voor mensen die te veel geluid produceren. Tuurlijk, je bent hard aan het sporten, dan maak je af en toe geluid. Maar je hoeft niet als een Serena Williams te kreunen.

#7 veel te fitte fitgirls

Chicks die zich een uur uit de naad werken op de loopband. En er daarna nog 300 squats achteraan knallen. Terwijl ze er al super goed uitzien. ZO IRRITANT. Ga gewoon op de bank liggen met een bak chocolade ijs. Ok, beetje jaloers misschien.

#8 claimers

Mensen die een apparaat claimen door hun handdoek erop te leggen. En vervolgens eerst een uur op de crosstrainer doorbrengen. Alsof het een all inclusive resort in Turkije is.

#9 mensen die naast je gaan wachten

Dat je net chill op een apparaat bezig bent. En er iemand naast je komt staan. Niks zegt. Maar je wel aankijkt met een blik van: ‘ik wil nu. Hoe lang ben je nog bezig?’
Genoeg te zeiken dus, in die sportschool. Of we nog meer te zeiken hebben? Tuurlijk! Houden we van. Lees ons gezeik over ‘mooi’ weer bijvoorbeeld. Of over irritante telefoongesprekken. En hospiteeravonden.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar