BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Heel Holland Zeikt | Irritante bellers

28 mei 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
tel
Lekker zeiken over alles wat los en vast zit. Daar houden we van. Vandaag zeiken we over bellers. Want die zijn er in alle soorten en maten. En vrijwel elke soort en maat is irritant. Te hard, te zacht, te onduidelijk, te privé… Het is sowieso irritant om iemand te horen bellen, omdat je maar één kant van het gesprek hoort. En omdat je een nieuwsgierig aagje bent.
Heb je weleens opgelet hoe je zelf belt? Waarschijnlijk rete irritant, zonder dat je ’t zelf doorhebt. We zetten de irritantste bellers voor je op een rijtje. Herkenbaar? Verbeter dan de wereld en doe er iets mee!

1. MULTITASKEN

Mensen die twee gesprekken tegelijk voeren. En hun telefoon tussen schouder en hoofd klemmen zodat ze ook nog boodschappen in kunnen pakken. Waardoor het kassameisje drie keer moet vragen of je zegels spaart. Niet leuk voor het kassameisje.

2. GELUIDSOVERLAST

‘GERDA, STAAN DE AARDAPPELS AL OP ’T VUUR?’ Dat. In de stiltecoupé. ‘EN HEB JE DE PLANTJES AL WATER GEGEVEN?’ Gewoon doorgaan hè, ondanks de boze blikken. Gewoon. Niet. Doen.

3. TMI

Chicks die het nodig vinden om in geuren en kleuren te vertellen hoe ze gister hun buurjongen hebben gepijpt. Het ergste? Als ze daarna zeggen: ‘Oh haha! Ik zit in de trein trouwens, AWKWARRRRD!’

4. BOEIT ME NIET

Dit heb je waarschijnlijk zelf weleens gedaan. Je telefoon op luidspreker zetten, of oortjes indoen, zodat je tijdens het bellen kan appen. Waardoor je per ongeluk ‘ja’ antwoordt als diegene aan de andere kant van de lijn vraagt hoe die ene winkel ook alweer heette.

5. DE GROETEN

Als je een serieus gesprek met iemand aan het voeren bent. Maar ineens wordt gebeld. En dat telefoontje toch écht even moet opnemen. Dan zeg je eigenlijk gewoon ‘ik vind dit boeiender dan het gesprek met jou.’ Niet per se irritant. Wel onaardig. 

6. ALLES MOET KAPOT

Mensen die per se met hun handen moeten priegelen als ze aan het bellen zijn. Waardoor binnen een paar minuten de hele tafel is onder gekrast, koffiebekertjes uit elkaar zijn gescheurd en het huis in de fik staat.

7. SSSSTT

Mensen die heel zacht praten. Waardoor je die telefoon ongeveer door je oor moet drukken om te kunnen verstaan wat er gezegd wordt.

8. AFSCHEID NEMEN BESTAAT NIET

Afscheid nemen ís ook lastig. Maar ‘heee hoihoiiii, joeee, ja doeg he, joe doehoeeeg, haiiii hoi’ gaat te ver. Om over de ‘nee, jíj moet ophangen!’ nog maar te zwijgen.

 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar