BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Fastned naar de rechter om laadstations Shell | Kassa

4 dec 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kassa-auto

Fastned, uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's, sleept de staat voor de rechter. Een woordvoerster van het bedrijf bevestigde berichtgeving van die strekking door de NOS. Het bedrijf is boos dat Shell nu van de staat ook laadstations met stroom mag neerzetten op plekken waar ze al een benzinestation hebben. Fastned heeft de concessie voor tweehonderd laadstations in ons land. Inmiddels zijn er 61 gerealiseerd langs de snelwegen en twee elders in het land.

Stroomleverancier mag ook geen benzine verkopen

,,We zijn het er niet mee eens dat Shell zomaar een vergunning heeft gekregen om dat te doen. We eisen dat Shell de laders niet gebruikt of weghaalt'', aldus de zegsvrouw. Het is raar ,,dat Shell zomaar stroom gaat verkopen op de vergunning die ze hebben om brandstof te verkopen'', stelt directeur Michiel Langezaal tegen de NOS. ,,Wij mogen als stroomleverancier ook niet zomaar benzine verkopen.''

Zaak over twee weken

De zaak dient bij de bestuursrechter in Amsterdam, over twee weken.

Aanvullende beschikking

Shell reageert bij de NOS: ,,Op de bestaande vergunning van Rijkswaterstaat is een aanvullende beschikking toegekend. En in die aanvullende beschikking is bevestigd dat Shell snellaadpunten mag installeren."

Fastned heeft al langer ruzie met de staat

Fastned ruziet ook al een tijd met de staat over shops met extra voorzieningen bij de laadpalen, zoals toiletten en een ruimte waar je koffie en broodjes kan halen. Rijkswaterstaat verstrekte daarvoor geen vergunning, onder meer vanwege zorgen over de veiligheid. Fastned won een zaak daarover: de rechter oordeelde dat die afwijzingen onvoldoende waren onderbouwd en dat Rijkswaterstaat de aanvragen opnieuw moet beoordelen. Rijkswaterstaat ging daar weer tegen in beroep bij de Raad van State.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar