Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Sluit je aan bij BNNVARA

07-06-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
4606 keer bekeken
  •  
BNNVARA_SiteHeader_1070x600 2
BNNVARA is een mediaorganisatie met een missie. We willen zaken aan de kaak te stellen, taboes doorbreken of een open gesprek voeren. Dat doen we met programma’s als Pak de Macht, Even tot Hier, De Nieuws BV, Zembla of Je Zal Het Maar Hebben. Iedere dag opnieuw, want de samenleving is nooit af. Wil jij onze missie supporten? Sluit je aan bij BNNVARA voor een tientje per jaar en sponsor de programma’s waarmee we een verschil maken. 

PAK DE MACHT en Amnesty International eisen een gesprek over mensenrechten  

Pak de Macht voerde samen met Amnesty International actie tegen de onderdrukking van de Oeigoeren in China. In de eerste aflevering van Pak De Macht werd duidelijk hoe ver de macht van de Chinese autoriteiten daadwerkelijk reikt. Want niet alleen in het land zelf proberen ze hun burgers volledig te controleren, ook in Nederland maken ze misbruik van hun macht. Met de petitie riepen we de Chinese ambassade op om in gesprek te gaan over de geschonden mensenrechten. Die petitie werd door meer dan 100.000 mensen ondertekend.  
KASSA bijt zich vast en regelt 10 miljoen euro compensatie voor gedupeerden spoofing  

Honderden mensen werden opgelicht door criminelen die zich voordeden als medewerker van een bank. De banken wilden vaak niet de schade door spoofing vergoeden. Maar Kassa ging net zolang door totdat de politiek zich ermee bemoeide en ze wel moesten compenseren. Kassa gaf de burgers die zich verenigden tegen de banken een platform en een gezicht. Vlak voor kerst kregen deze mensen vaak tienduizenden euro's terug. Het gaat in totaal om ruim 10 miljoen euro. 

Souf uit JE ZAL HET MAAR HEBBEN haalde 120.000 euro op voor fonds #DoesSouf

In februari maakte het Nederlands publiek kennis met Souf in Je Zal Het Maar Hebben. Hij vertelde aan Jurre Geluk dat hij is geboren met een ernstige aandoening SCA-Type 2. De ziekte tast de kleine hersenen aan en zorgt voor verstoringen van het evenwicht en de coördinatie van bewegingen. Hij kreeg de diagnose op 18-jarige leeftijd, en verloor al eerder zijn vader, zusje en oom aan deze ziekte.   

Desondanks laat Souf zich niet ontmoedigen. Met zijn vrienden, vriendin Veerle en zijn baan bij de Albert Heijn haalt Souf al het mogelijke uit het leven. Na zijn dood wil hij niet vergeten worden. In 2019 begon hij daarom al met fonds #DoesSouf, samen met zijn baas André Boersma, waar hij zo’n 30.000 euro mee ophaalde voor onderzoek naar SCA-Type 2.   


Souf’s verhaal inspireerde Nederland, en het blies de doneeractie nieuw leven in. YouTuber en rapper Défano Holwijn deelde de doneeractie via zijn sociale media, waardoor verschillende BN’ers de actie opmerkten. In de top 3 staan Quincy Promes, Hakim Ziyech en Memphis Depay met hun donaties. Quincy doneerde maar liefst 7.000 euro, Hakim en Memphis beide 5.000 euro. Twee dagen na de uitzenddatum van ‘Je Zal Het Maar Hebben’ stond de teller van de actie al op 120.000 euro. Tot grote vreugde van Souf. Hij was erg geschrokken van de vele reacties, maar ook enorm dankbaar. Het liet Souf’s grootste wens uitkomen: het helpen van andere mensen. 

Meer over:

merkvideo, bnnvara
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!