Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

DWDD top 5: uitgelekt Whatsapp-gesprek leidt tot European Press Prize

22 apr 2017
  •  
leestijd 2 minuten
jettrebelvinyl
Dít heb je gemist deze week:

Formatie-roast: Dolf Jansen

Na de enorme mediastorm in aanloop naar de verkiezingen, heerst nu politieke stilte. Al drie weken lang is het kabinet demissionair en wordt er geformeerd. En daarover houden de partijen de kaken stijf op elkaar. Onvoorzien neveneffect: het Correspondents’ Dinner is uitgesteld, want het is wel zo fijn om een premier te hebben die je kunt roasten. Daarom vroegen wij de man die vorige jaar de premier onder handen nam om een een formatie-roast: Dolf Jansen.

Uitgelekt Whatsapp-gesprek tussen Turkse generaals leidt tot European Press Prize

Slechts 26 jaar en vanavond werd bekend gemaakt dat hij een prestigieuze European Press Prize heeft gewonnen: Christiaan Triebert. Hij maakte een reconstructie van de coup in Turkije afgelopen zomer. Hoe? Door een uitgelekt Whatsapp-gesprek tussen Turkse generaals uit te pluizen. Vanuit zijn studentenkamer in Kuala Lumpur welteverstaan. Triebert is lid van de online onderzoeksgroep Bellingcat

Ontwaken uit coma na het horen van je favoriete lied: wat doet muziek met ons brein?

Wat doet muziek met ons brein? Professor Erik Scherder onderzocht dit onderwerp en schreef daarover het boek ‘Singing in the Brain’. Want muziek is erg belangrijk voor onze hersenen. Zo ontwikkelen kinderbreinen zich beter dankzij muziek en is het zelfs voorgekomen dat een meisje uit coma ontwaakte toen ze haar favoriete liedje hoorde.

Gaswinning in Groningen wordt afgebouwd

Goed nieuws voor de Groningers, of in ieder geval het begin ervan: de gaswinning in Groningen moet langzaam worden afgebouwd, te beginnen met een verlaging van 24 naar 21,6 miljard kuub per jaar. Dat is het advies van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) aan minister Kamp. Hij heeft direct laten weten dat hij het advies overneemt. Aan tafel Freek de Jonge, die onlangs uitgebreid campagne voerde voor verlaging.

Jett Rebel & zijn favoriete vinyl-platen

Vandaag is het Record Store Day. Op deze internationaal georganiseerde feestdag vieren we dat de platenzaak nog steeds bestaat. Kortom, dé dag van het jaar voor de vinyl-liefhebber. Zo ook voor Jett Rebel, die dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day is. Net als vele anderen artiesten treedt hij zaterdag op in platenwinkels door heel Nederland en brengt speciaal voor Record Store Day een bijzondere plaat uit. Jett Rebel is te gast en neemt een deel van zijn eigen vinyl-collectie mee!
Hier vind je alles van DWDD!
Hier vind je alles van DWDD!