Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan?

VOLG ONS

Documentaire: Lekker met Merol

24 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Een jaar geleden scoorde Merol een YouTube-hit met Lekker met de Meiden. En sindsdien is er een hoop gebeurd.
In de nieuwe documentaire Lekker met Merol  zie je hoe de 28-jarige Merel Baldé zich – subtiel en met een knipoog – opwerkt van slaapkamermuzikant tot toonaangevende popartiest met een serieuze boodschap.
In aanloop naar haar optreden in de grote zaal van Paradiso werd Merol op de voet gevolgd door Matthijs van Camerijk en Daan Börger. Ze zien met eigen ogen hoe de popartiest – die dan nog niet eens een manager heeft – haar nummers probeert te vertalen naar een spectaculaire liveshow in Paradiso. Tegelijkertijd zagen ze hoe Merol op eigenzinnige wijze een plekje in de muziekindustrie verovert en bovenal probeert te voorkomen dat ze als eendagsvlieg de muziekgeschiedenis in zal gaan.
Merol kutketting
Via gesprekken met familie, vrienden en Merol zelf krijg je in de documentaire een beeld van waarom de popartiest doet wat ze doet. ‘Aan de oppervlakte is het doel van een liedje dat zoveel mogelijk mensen het horen en het leuk vinden’, vertelt Merol over haar nummer Hou Je Bek en Bef Me. ‘Maar het geheime doel is ook dat ‘beffen’ voor meer mensen een normaal woord wordt.’
Lekker met Merol is nu te zien op 3LAB en op YouTube .
Kijk/lees/luister verder