Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Docu: Terug Naar Je Eige Land #BOOS

  •  
25-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1079 keer bekeken
  •  
Cover #BOOS

FILM OVER NEDERLANDSE KINDEREN DIE UITGEZET WORDEN OF UITGEZET ZIJN

Onderaan dit artikel kun je tickets bestellen voor de première in Eye Amsterdam.  
Tim Hofman komt met de #BOOS-documentaire ‘Terug naar Je Eige Land’. Hierin volgt hij vijf van de vierhonderd kinderen van vluchtelingen die in Nederland in aanmerking komen voor een kinderpardon. 
De kinderen zijn hier geboren of wonen hier langer dan vijf jaar, maar van de overheid moeten ze terug naar hun ‘eigen land’. Dat zijn landen die ze niet kennen omdat ze daar vaak niet zijn geboren en zelfs nog nooit geweest zijn. In de documentaire laat Tim zien wat deze onzekerheid met de kinderen doet en gaat hij langs bij politici om ze te vragen waarom de kinderen hier niet kunnen blijven. ‘Terug Naar Je Eige Land’ is vanaf 1 november om  16.00 uur te zien op het  YouTube-kanaal van #BOOS  en wordt op 8 november om 22.25 uur uitgezonden bij BNNVARA op NPO 3.

Trailer #BOOS Documentaire 'Terug Naar Je Eige Land'

Tim: “Deze kinderen wonen hier al jaren, in veel gevallen hun hele leven. Ze spreken de taal, hebben hier hun vriendjes en voelen zich Nederlands. Soms hebben de ouders fouten gemaakt, soms heeft de overheid gefaald. Je kunt daar alles van vinden, maar die kinderen kunnen we dat niet aanrekenen: zij mogen niet de dupe zijn.”

#BOOS in Kiev

In ‘Terug Naar Je Eige Land’ volgt Tim de bijna-negenjarige Nemr. Hij is in Nederland geboren en al acht keer verhuisd naar een nieuw asielzoekerscentrum. Hij weet dat hij ieder moment uitgezet kan worden naar Irak, een land waar hij nog nooit is geweest. Maksim (14), Dennis (10) en Arina (5) zijn alle drie geboren in Nederland. Hun ouders woonden al 17 jaar in Nederland, tot ze begin juli dit jaar werden uitgezet naar Kiev, Oekraïne. Het #BOOS-team bezoekt ze in Kiev en ontdekt dat de kinderen zich er helemaal niet thuis voelen. Ook maakt Tim kennis met de 16-jarige Kingsley. Hij is geboren in Italië, kreeg toen kanker aan zijn oog en is daarvoor behandeld in Nederland. Hij woont hier nu al 9 jaar. Zijn moeder komt oorspronkelijk uit Nigeria, maar Kingsley is daar nog nooit geweest. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wil hem en zijn moeder naar Nigeria sturen, waar zijn medische behandeling niet mogelijk is.

De kaarten voor de première van “Terug Naar Je Eige Land’ in Eye Amsterdam gaan heel hard. Bestel je tickets hieronder. Vis je net achter het net? Woensdag 31 oktober 17.00 uur gaat er nog een laatste lading kaarten in de verkoop bij  tvtickets.nl.  Bekijk 'Terug Naar Je Eige Land' hier en teken het burgerinitiatief!

Bekijk 'Terug Naar Je Eige Land' hier en teken het burgerinitiatief!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!