BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

De Mensen van... Smeerboel Festival!

9 sep 2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20180908_153559kopie
Smeerboel is smerig, Smeerboel is fijn. Smeerboel is genieten, voor groot en voor klein. Maar bovenal blijft Smeerboel een kneuterig Utrechts feestje. En wie kunnen je Smeerboel beter omschrijven dan... de smerige gangers zelf? 
Smeerboel startte ooit als smerig binnenfeestje waar de vingerverf tot aan de pleerand prijkte. Inmiddels is dit Utrechtse feestje van smerig onderdeurtje uitgegroeid tot volgroeid buitenfestival. Eentje die zich prima kan scharen tussen de middelgrote nationale festivals. Maar wel met het Utrechtse 'ons kent ons' sfeertje, dat toch altijd een beetje kneuterig blijft. Wij vroegen de Smeerboelers zelf om hun favo feestje te omschrijven. En meteen een boekje open te doen over hun eigen smerigste ervaring. En geloof ons, het zijn fijne bladzijdes. Geniet!

Marieke & Joost uit Amsterdam

Suzanne (BNNVARA): Hoi! Wat betekent Smeerboel voor jullie? Joost: Smeerboel is het vetste eendaagse festival, genieten!
Marieke: En iedereen is LEUK! Ik vind alle mensen leuk!
Geef ons eens jullie smerigste verhaal. Marieke: We hebben ooit in Rotterdam uit een plas water naast de C1000 gedronken. Ja echt. Oh, en Joost heeft gisteren een naald door zijn teen gestoken omdat ie een hele grote blaar had.

Tijs & Stephanie uit Almere

Wat betekent Smeerboel voor jullie?
Oeh, even denken hoor. Er zijn gewoon heel veel knappe mannen. Het is een wereld vol wonderschoon!
Geef ons eens jullie smerigste verhaal.
Stephanie: Ik heb een keer seks gehad in de Zara.
De sauna? De Sahara?! (Altijd fijn zo'n festivalterrein, red.)
Stephanie: Nee, de Zara!
Oh. Leuk!
Tijs:  En ik heb een keer in de jungle op een houten wc met zo'n gat erin gezeten, zo'n niét chemische Dixie zeg maar. En, nou ja laat ik zeggen, ik was nou niet bepaald de eerste...

Petra en Hans, de buren van Smeerboel

Hey! Wat betekent Smeerboel voor jullie? Dit is onze eerste, dus voor die vraag moet je eigenlijk einde avond terugkomen. Maar het is in ieder geval creatief, de aankleding is geweldig en de sfeer is heel tof.
Geef ons eens jullie smerigste verhaal. Petra: Hans moest ooit een keer heel erg plassen, maar toen stond ie net met twee biertjes in z'n hand en toen heb ik 'm, nou ja, zonder erbij na te denken geholpen daar zo *wijst naar z'n zaakje*. Ja, maar dat feest heette ook Verknipt dus we waren eigenlijk perfect in thema.

Sander uit Vleuten

Hoi Sander, wat betekent Smeerboel eigenlijk voor jou? Smeerboel heeft voor mij heel veel emotionele waarde. Het is namelijk dit feestje waar ik ongeveer vijf jaar geleden, op de oude locatie was dat, een van de eerste keren dat ik echt alleen los ging.

Lyanne en Anouk, de achterburen

Maud uit Oisterwijk

Smeerboel was weer (ondanks het ontbreken van de hardcore Hakbak) genieten. Maar als we heel eerlijk zijn beginnen we het smerige randje wel te missen. Dus lieve Smeerboelers, zullen we afspreken dat we volgend jaar allemaal een beetje viezer doen? Alsof Oscar van Sesamstraat z'n verjaardag viert. Maar dan kleurrijker. Denk mud race, denk color run, doen! 
Tot volgend jaar,
Suzanne 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar