BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

De 5 meest ontroerende live-nummers in het Glazen Huis

9 dec 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8092.w300.r300-169.b066a33

Artiesten dragen elk jaar graag hun steentje bij voor de actie 3FM Serious Request. Of het nu gaat om 'Schoon Drinkwater' (2007), 'Aids' (2010) of 'Hands off our Girls' (2014). Jaarlijks wordt het Glazen Huis overspoeld met zangers en zangeressen.

In deze lijst naar de mooiste nummers die de afgelopen jaren zijn gezongen in het Glazen Huis. Nummers die een speciaal plekje in het hart van de kijker en de dj’s kregen.

Miss Montreal - ‘Tijn’ 2016

3FM Serious Request 2016 had een kleine held die het hele land aan de nagellak hielp; Tijn. Met zijn schitterende gebaar raakte hij de harten van duizenden Nederlanders, die gul doneerden aan zijn actie. Meer dan een miljoen euro haalde hij op. Sanne Hans, nachtgast in het Glazen Huis, maakte een hartverscheurend mooi nummer voor hem.

Irene Moors - ‘Voor Het Eerst’ 2014

Irene Moors wil zichzelf geen zangeres noemen, maar was het toch écht even. Ze zong het nummer vooral voor haar vader, die het begin van dat jaar was overleden. Dj Domien kon zijn tranen niet bedwingen.

Claudia De Breij - ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ 2014

Ook Claudia was dat jaar van de partij. Ze zong haar grootste hit: ‘Mag Ik Dan Bij Jou’.

Maaike Ouboter - 'Dat Ik Je Mis', Live bij 3FM Serious Request 2013

Niet in het glazen huis, maar op het podium bij Serious Request, dit prachtige liedje van Maaike.

Douwe Bob - 'Stone Into The River' 2013

En ook het laatste nummer in deze lijst is wederom een tranentrekker. In dit geval voor Giel Beelen. Douwe Bob raakte bij de dj's een gevoelige snaar. Het eerste breek-moment van 3FM Serious Request 2013.
De veertiende editie van 3FM Serious Request start op 18 december. Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen zijn dit jaar de bewoners van het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn. Het doel van dit jaar: het samenbrengen van verscheurde families. 
Door: DWDD

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar