BNNVARA
Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Chatten met Digi Sint. Minder leuk dan ’t klinkt.

22-11-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sinterklaastelefoon
De Loopjongens kwamen vorige week met een onaangename verrassing. Jarenlang zijn we door onze ouders voor de gek gehouden. Zongen we 28 liedjes voor de openhaard. Vatten we kou bij de intocht. Om te zien hoe een nep Sint de stad in kwam huppelen. En propten we drie wortels in één schoen voor een nep paard.
En om die nepheid voort te zetten, maar wél mee te gaan met de laatste digitale ontwikkelingen, kan je sinds kort met de beste man sms’en. Via een app. Een soort van MSN Chatman. Maar dan met een baard. Tijd om ‘m de tabberd van ’t lijf te vragen.

Hij mag dan wel oud zijn, die Sint, maar snel reageren doet ie wel. Langer dan 10 seconden hoef je niet te wachten op een berichtje terug. Maar z’n antwoorden zijn wel vrij standaard en robot-achtig. Hoewel, soms komt Digi Sint opvallend scherp uit de hoek! Vind je het nodig om bijdehand te doen? Geeft ie tien keer zo bijdehand antwoord. Mét smiley. Dat dan weer wel.  
sint1
Ja, ja. Eerst zien dan geloven. Picture or it didn’t happen. En dat soort dingen. Maar nee hoor, selfies? Daar doet Sint niet aan. En dat Grote Boek (met hoofdletters ja) is daar een perfecte dekmantel voor.
sint2
Ha, goeie. Zou ie die ‘Grote Boek joker’ altijd inzetten? Als ie ff niet weet wat ie moet zeggen? We beginnen met een makkelijke vraag. En wauw, Digi Sint weet me positief te verrassen.
sint3
Hè hè, het gesprek is eindelijk op gang. Een beetje babbelen over de nieuwste trends op stoomboot gebied en over Amerigo die ook een dagje ouder wordt. En dan? Reclame. En nog een reclame. En nog een. Maar goed, je hoeft verder geen cent te betalen om met je jeugdheld te kunnen sms’en. Dus fair enough.
Maar wat héb je nou aan deze app? Behalve dat het je iets te doen geeft als je al 5 keer Facebook hebt gecheckt, 2 uur met je moeder hebt gebeld en je al in 3 ongemakkelijke Houseparty’s hebt gezeten? Én dat Sint an sich stiekem best wel jeugdsentiment is? Niks. Maar dan ook echt helemaal niks. Vragen wanneer je ‘m ziet? Wanneer ie de schoentjes komt vullen? Of gewoon je verlanglijstje doorgeven? Hoef je niet te proberen. Want dan raakt onze Goedheiligman een béétje van streek.
sint5
Bedoelt ie ‘nee’, bedoelt ie ‘nu’? Hij gaat ’t me niet vertellen. Ik praat nog even door. Maar als Sint vraagt of ik met het verkeerde been uit bed ben gestapt, ben ik er wel klaar mee. Eens kijken hoe deze robot reageert als ik wat minder aardig doe.
sint4
 
Je ziet ‘t. Deze oude man laat niet over zich heenlopen. En daar eindigt ons gesprek. #dagsinterklaasje

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar