Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

BOOS: Paragnost Maria geeft medisch advies en kost bejaarde vrouw duizenden euro's

23-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1432 keer bekeken
  •  
Paragnost Maria geeft medisch advies en kost bejaarde vrouw duizenden euro's

Paragnost Maria geeft medisch advies en kost bejaarde vrouw duizenden euro's

© BOOS

Paragnost Maria Riemen geeft medisch advies en vraagt duizenden euro's voor haar werk. Tim en het team van BOOS gaan undercover bij haar langs.

Peter* is mantelzorger voor Aaltje*, een oudere vrouw. Hij ontdekt dat de kwetsbare Aaltje enorme bedragen overmaakt naar een paragnost genaamd Maria Riemen. Tijdens hun gesprekken bespreekt Maria allerlei medische zaken, wat Peter ongepast vindt voor iemand zonder BIG-registratie. Op een gegeven moment geeft Maria zelfs advies over het medicijngebruik van Aaltjes broer. Dit alles is vastgelegd in sms-berichten. Aaltje schaamt zich enorm, en samen met Peter besluit ze haar geld terug te eisen van Maria. Een deel van het geld wordt terugbetaald, maar kort daarna overlijdt Aaltje.

Volgens Peter schaamde ze zich tot aan haar dood. Jaren later zit het voorval Peter nog steeds dwars. Hoewel een deel van het geld is teruggekomen, heeft Aaltje nooit excuses gekregen. Peter vreest dat Maria nog steeds potentieel schadelijke adviezen geeft en wil anderen waarschuwen. Daarom besluit hij te onderzoeken of Maria dit gedrag nog steeds vertoont. En als dat zo is, hoe kan Peter dan toch een beetje gerechtigheid voor Aaltje krijgen?

*De namen Peter en Aaltje zijn gefingeerd.

Meer over dit onderwerp?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!