Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Boef. Daar gaat iedereen lekker op.

20 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
boef
Vorige week lanceerde Boef zijn nieuwe album Slaaptekort. En die komt binnen. De track ‘Salam’ had binnen één dag de toppositie te pakken. Na het scoren met Salam lanceerde Boef vrijdag een videoclip. De clip is voor de track Habiba. En bam, ook die gaat lekker. En dan plots. Alsof het niks is. Staat zijn volledige album op dit moment in de top 50 van Nederland. Edje, pak je spullen maar. Shape Of You is uit. Klaar.
Negen van de tien rappers scheppen de hele dag op. Over geld, bitches of omdat ze chillen met leipe dieven. Zo schepte ook Boef op over de fenomenale video die hij zo ging schieten. Hij zou wel 50.000 euro geïnvesteerd hebben. Oke langzaamaan boefje. Eerst zien dan geloven.
De video Habiba:
Oké, ik zal eerlijk zijn. Het voelt alsof ik naar de trailer van een tragische arthouse film kijkt. Best netjes. Een rapper die het voor elkaar krijgt om mij, en velen anderen, de videoclip aandachtig af te laten kijken. 
We zijn gewend aan Amerikaanse clips. Voor Nederlandse artiesten is het vaak beter om ‘bewust’ voor cheesy te gaan. Humor en simpel. Maar voor Boef niet. Hij flikt het. De video doet mij denken aan de clip Lose Yourself van Eminem. Maar dan hipster. Beetje Jeugd van Tegenwoordig. De video heeft goede details. Het is lekker edgy, donker en soort van charmant.
Boef charmant, wie had dat gedacht. En dan baast hij nu ook nog zijn hele album de top 50 van Nederland in. Niet te doen deze man. Best wel respect.
Boef in top 50
 Door: Janiek  

Meer over:

,