Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nibud: zorg voor contant geld in huis

11 apr 2013
  •  
leestijd 1 minuten
geld_2_11.jpg
Mensen moeten ervoor zorgen dat ze thuis en onderweg voldoende contant geld hebben. Dat advies doet het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) donderdag naar aanleiding van de recente problemen in het elektronische betalingsverkeer.
'Aantal risico's niet te voorkomen'
Volgens het Nibud spelen er momenteel een aantal risico's die niet te voorkomen zijn. De cyberaanvallen zijn daar een belangrijk voorbeeld van. Ook komt skimming (kopiëren van betaalkaartgegevens) vaak voor. Bij faillissementen van banken duurt het over het algemeen ook lang voordat mensen weer bij hun geld kunnen.
Naast het bezit van voldoende contant geld adviseert het Nibud ook meerdere elektronische betaalmiddelen te hebben.
Basisnoodpakket
Contant geld maakt deel uit van het basisnoodpakket dat staat beschreven op nederlandveilig.nl. Hoe hoog het bedrag is dat mensen thuis moeten hebben volgens het Nibud, hangt af van de huishoudensamenstelling en het noodrantsoen dat mensen hebben. Voor een gezin met twee kinderen en een modaal inkomen ligt dat bedrag al snel op minimaal 50 euro.
Mensen die meer dan 100.000 euro aan spaargeld hebben, kunnen hun geld het beste spreiden over meerdere banken, zo stelt Nibud ook nog. ANP
Gaat u extra geld in huis halen? Of is het Nibud-advies aan u niet besteed?
Als u inlogt kunt u onderaan de pagina meepraten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar