Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Bellen met... Astrid Joosten

13 jan 2018
  •  
leestijd 1 minuten
bellenmetastrid

Ik begreep dat 'Wat verdien je?' bijna niet doorgegaan was?

We dachten: een programma over salarissen en daarover praten is misschien wel het laatste taboe. Tijdens het maakproces bleek dat zó waar. Ik heb niet eerder een programma gemaakt dat zo moeilijk van start ging. Op een bepaald moment dachten we: we stoppen er mee, want we krijgen het niet vol. Op honderd gebelde gasten zei er één ja. Redacteur Louky Stassen werd er wanhopig van. De allermoeilijkste zijn bankiers. De bankwereld blijkt een gouden kooi. Door de hoge salarissen, korting op de hypotheekrente en meer van dat soort gunstige voorwaarden wil je er nooit meer weg en ga je ook geen kritiek leveren op het systeem. Maar gelukkig zijn er flink wat ex-bankiers die wel willen praten.

Welke beroepsgroepen komen nog meer aan het woord?

We beginnen met de medische wereld: artsen, specialisten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, enzovoorts. En in de media-aflevering komen bijvoorbeeld vloggers, tv-redacteuren en krantenjournalisten aan het woord. Ook maken we een aparte aflevering over hoe je je salaris kunt opkrikken. Mensen met een accent verdienen minder dan iemand die ABN spreekt, want mensen ervaren iemand met een accent als grappig en zullen minder serieus genomen worden. Dat bleek uit een speciale aflevering die gaat over wat je zelf kunt doen om je salaris op te krikken. 

Wat verdien je eigenlijk zelf?

In aflevering 4 doe ik dat geheel en al uit de doeken.

Meer of minder dan de Balkenendenorm?

Na die aflevering weet je of ik in het rijtje grootverdieners sta. Dan ben ik eindelijk ook van die discussie af. 
Kijk Wat Verdien Je? maandag om 22:15 op NPO 1.

Meer over:

, , ,