NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Belgische boeven stelen voor bijna een miljoen aan energiedrank

14 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
energy§
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Miljonair worden met energiedrank. ‘Het is niet precies hoe we dachten dat ons leven zou lopen, maar ja - miljonair zijn we wel’, dat moeten de dieven hebben gedacht toen ze gisteren driehonderd pallets Red Bull stalen uit een opslagplaats in het Vlaamse Menen. De buit is ruim  950,000 euro waard .

Gesmeerd plan

Het plan was zeer professioneel voorbereid en liep gesmeerd. Er werden bivakmutsen gebruikt, het camerasysteem werd totaal omzeild en er waren elf eigen vrachtwagens in het spel om de pallets te vervoeren. Om de pallets met energiedrankjes in de vrachtwagens te laden werd gebruik gemaakt van de aanwezige heftrucks – en ook dit gebeurde buiten het zicht van de camera’s. De diefstal duurde in totaal twaalf uur.
De daders zijn niet gepakt en wat zij met de blikjes van plan zijn is nog onduidelijk.
Wij zouden de daders niet aanraden hun buit op te drinken. Kijk maar eens wat er met Sahil gebeurde toen hij 3 liter energiedrank per dag dronk.

Meer over:

, , , ,