Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Dit was de Huishoudbeurs 2017

28 feb 2017
  •  
leestijd 3 minuten
IMG_1117 2
De Huishoudbeurs 2017. Hét kneuterigste evenement van het jaar. En toch trekt het ieder jaar zo’n 250.000 bezoekers. Dus zal er wel iets interessants te doen zijn toch? Juist, dat dachten wij ook. Daarom gingen we even langs. En voor de gratis samples. Uiteraard. Bij deze wat hoogtepunten. Nagenietings:

Stripshow

Toen we ons eerste rondje liepen waren we meteen verrast. Er stond een meneer met ontbloot bovenlijf intrigerend te kijken. Toen we vroegen wat de beste man aan het doen was kregen we als antwoord: “Ik ben gewoon die playboy die de dames naar binnen brengt. Is chill.” Waar naar binnen zal je denken? Nou, bij de stripshow. Die zagen we niet aankomen. Ook daar gingen we heen. De zaal zat vol met enthousiaste, kortpittige kapsels die vijf minuten voor de aanvang al “BROEK UIT” riepen. Oké. De strippers, oftewel de Boys Next Door, kwamen op met het nummer Sweat (A La La Long). Classy. Verschillende vrouwen werden het podium opgetrokken om vervolgens in alle standjes drooggeneukt te worden. Interessant.
IMG_1124

Afwasshow

Toen we verder liepen om deze horde aan marketingstandjes en trollies te ontdekken kwamen we een parel van een marketingshow tegen. De afwasshow. Van een afwasgigant wiens naam we niet mogen noemen. Het was fantastisch. Je kon met een soort bingo een vaatwasser winnen. En pakken afwasmiddel. Er stonden ingehuurde mooiboys op de achtergrond een nepafwasje te doen. En de man die het presenteerde was van het kaliber Victor Reinier in Love Letters. Een bejaarde mevrouw mocht even het podium opkomen om een prijs te halen. Toen ze weer terug de zaal in ging viel ze van het podium. Supersad. De vrouw seinde gelukkig dat ze oké was. Reactie van de presentator? “IT’S AMAZING DAT JE NIKS BREEKT! BIJ – NAAM AFWASGIGANT – BREEK JE ECHT NIKS. BABS UIT GIESENDAM LEEFT NOG!” Mooi.

Bordjes met geschreven teksten

Naast al het entertainment kon er natuurlijk ook geshopt worden. Niet voor niets loopt de hele beurs met een trolley. Trend van 2017? Toch wel de tekstbordjes. Leuk voor in de keuken. Of in de tuin. Of in de woonkamer. Eigenlijk overal. Lekker knus. Favorietjes? “I don’t want a perfect life, I want a happy life,” “Never get so busy making a living that you forget to make a life,” en klassieker “live, laugh, love.” Fijn.
IMG_1117

Omroep Max

Onze vrienden van Omroep Max waren er ook. En, dat moeten we eerlijk toegeven, ze maakten er een gezellig feestje van. Er stond Hollandse muziek aan. Er werd gedanst. En er stond een vrolijke, bejaarde mascotte foldertjes uit te delen. Heerlijk. Toen we onze publieke vrienden vroegen wat ze van BNN vonden vielen ze alleen een beetje tegen: “BNN? Kijken we nooit. Oh jawel, we hebben Geslacht! gisteren gezien. Vonden we niet leuk. Hebben we afgezet. Sprak ons niet aan.” Bedankt hè! 

Andere shows

Er was ook een heus hoofdpodium met verschillende shows. Yes! Hoogtepuntje? De show van Louisa. Wie dat is? Nou, één van de twee sterren uit Louisa & Rosanna, onze transgender liefde. U kent ze wel. Louisa zingt blijkbaar ook. Dat wisten we niet. En dat ging haar prima af. “Leef je eigen leven,” zo heet haar single. Hij heet zo omdat Louisa dat zelf ook doet. “Iedereen is mooi op zijn eigen manier!” Gelijk heeft ze. Naast Louisa’s stralende hoogtepunt waren er ook modeshows. Bruidsmodeshows. Gewone modeshows. Een soort Holland’s Next Top Model show. Het was heftig.
IMG_1131
Door Maxime