ANNE+

ANNE+ PODCAST

SPRAAKMAKENDE GESPREKKEN MET QUEER SCHRIJVERS NINA POLAK EN HANNA BERVOETS E.A. IN PODCAST VAN DRAMASERIE ANNE+

Personage Anne (Hanna van Vliet) uit de dramaserie ANNE+ interviewt bekende queer schrijvers Nina Polak, Hanna Bervoets, Pete Wu, ​​​​​Esther Duysker en Gijs van der Sanden in de ANNE+ Podcast. Het tweede seizoen van ANNE+ is nu te zien bij BNNVARA op NPO 3 en op NPO Start (Plus). In dit seizoen start het fictieve hoofdpersonage Anne (Hanna van Vliet) een podcast waarin zij schrijvers interviewt over intimiteit, vriendschap en volwassen worden.

De podcast is vanaf 24 maart wekelijks te beluisteren. Het personage Anne is fictief, maar de interviews zijn echt en herkenbaar voor een generatie die opgroeit met veel mogelijkheden, maar ook met twijfels en onzekerheden.

In de eerste aflevering interviewt Anne toneel- en filmschrijver Esther Duysker. Zij staat op het punt om te trouwen met haar vriendin, wanneer ze opeens beseft dat zij daar nog helemaal niet klaar voor is. Esther worstelt keer op keer met de vraag: hoe verlies ik mij niet in een ander? Een interview over hoe je dicht bij jezelf kan blijven, ook al is dat soms heel lastig.
  • 24 maartaflevering 1 met Esther Duysker en aflevering 2 met Gijs van der Sanden
  • 31 maartaflevering 3 met Nina Polak
  • 7 aprilaflevering 4 met Pete Wu
  • 14 aprilaflevering 5 met Hanna Bervoets
De makers
De ANNE+ Podcast wordt gemaakt door Anna Peeters, die eerder met haar documentairefilm De lengte van liefde de Debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival won. Nele Eeckhout en Siona Houthuys (AudioCollectief SCHIK) monteren de podcast. Hun eerdere podcast BOB ging in première op het IDFA in 2017 en won oa de publieksprijs bij De Tegel. Eindredactie wordt gedaan door Randy Vermeulen.

Beluister via:
NPO RADIO 1
Apple Podcasts
Spotify
Google Podcasts