Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Zuid-Marokko

Agadir is een van de grootste steden in het zuidwesten van Marokko . Vanuit Amsterdam is het zo’n vier uur vliegen naar deze kustplaats. Een van de tofste bezienswaardigheden van de stad is het negen kilometer lange en super schone strand, waar dan ook flink gebruik van wordt gemaakt. Agadir heeft meer dan driehonderd zonnige dagen per jaar.
Na een aardbeving in de jaren ’60 waarbij duizenden mensen om het leven kwamen, is de stad een stuk verderop volledig herbouwd. Dat deel heeft nu dan ook een moderne uitstraling. Maar juist door de combinatie van een moderne stad, een schoon strand en veel zon is deze Marokkaanse bestemming zeker de moeite waard. Wil je de drukte ontwijken? Dan kan je verder landinwaarts trekken.
Op nog geen twee uur rijden van Agadir ligt de stad Taroudannt. In deze stad is het echte Marokkaanse leven veel beter te proeven. Niet alleen de geuren van de Berbermarkt, vol kruiden en groenten, zijn overweldigend. Ook de Souks die zijn gespecialiseerd in ambachtelijke kunst zijn prachtig om te zien. Naast het shoppen is Taroudannt, kan je ook een bezoek wagen aan de Atlas filmstudio’s in Ouarzazate.
Eten
In Agadir zijn talloze gerechten te bestellen in de vele restaurants en barretjes. Stap voor lokale gerechten eens binnen in Bab Marrakesh of La Scala. Durf je je hier niet aan te wagen en kies je voor een veiligere haven? Dan kan je prima terecht bij Du Port voor westerse (vis)gerechten en voor de Italiaanse keuken bij restaurant La Siciliana.
Het aanbod in Taroudannt is iets beperkter dan in Agadir. Je kan hier goed terecht bij Restaurant Marrakesh, l’Etoile d’Agadir of l’Etoille du Sud. La Kasbah is vanwege het schitterende uitzicht een aanrader om te bezoeken in Ouarzazate.
Omdat Marokko een islamitisch land is wordt er nagenoeg geen alcohol gedronken of geschonken. In grote steden zoals Agadir zijn echter wel verschillende barretjes te vinden waar je iets alcoholisch kan drinken. Bekende uitgaansplekken in Agadir zijn Sunset Beach en Palm Beach. Het gros van de bars heeft een happy hour tussen 17.00 en 20.00 uur. Aan de Blvd du 20 Aoû gaat het feest tot in de late uren door.
Vervoer
Vanuit Nederland kan je rechtstreeks naar Agadir vliegen. Een andere optie is vliegen naar Marrakesh en daar een auto huren. Het is ongeveer twee uur rijden van Marrakesh naar Agadir. Eenmaal aangekomen, is een auto huren de beste optie om je te verplaatsen in Zuid-Marokko.
Goed om te weten
Beste reistijd: April, mei, augustus, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Marokkaanse Dirham
Taal: Arabisch, Frans
zuid-marokko.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.