Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Yazd

De woestijnstad Yazd is werkelijk een sprookjesachtige belevenis voor elke reiziger. Door de eeuwenlange aanpassingen aan de omliggende woestijn is Yazd een architectonisch unieke stad geworden. Veel prachtige gebouwen zijn zo gebouwd om de barre woestijnomstandigheden te weerstaan. Slenter door de honderden kleine steegjes, maar pas op dat je niet verdwaald. Het is werkelijk één groot doolhof.
Veel straten in Yazd zijn voorzien van een dak om de inwoners te beschermen tegen de zon. Verder staat de stad bol van de historische plekken zoals de oude stadsmuren. Ook de vele prachtige moskeeën die de stad rijk is, vormen een prachtige skyline .  
De Yazd-bazaar is een aanrader voor de mooiste hoofddoeken, de lekkerste ingrediënten en een vleugje van het Iraanse dagelijks leven. De lokale sportclub, Sakeb Azamanclub, is ook zeker een bezoek waard. De Masjid-e Jame moskee is ook een aanrader en dan vooral bij nacht. 
Hoewel Yazd een prachtige bestemming is, is het vaak onrustig in Iran. Check dus altijd van tevoren het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken . Wees als vrouwelijke soloreiziger ook extra alert.
Eten
Kebab-liefhebbers zijn terecht gekomen in een walhalla. Eet bijvoorbeeld je buik rond bij Daneshju of Talar-e Yazd. Schroom echter niet om op een uitnodiging in te gaan van een van de inwoners van Yazd. Zo leer je de echte Iraanse keuken kennen en zal je je verbazen over de enorme gastvrijheid. Heb je liever wat meer zekerheid? Je kan ook aan een lokale gids vragen of hij een diner thuis kan regelen.
De beste thee vind je hier niet, maar het is een prachtige plek voor een drankje: Alexander's Prison. Hoewel het geen gevangenis is geweest, maar een oude school is het toch een bijzondere plek onder de grond.
Een bruisend nachtleven met vette clubs is er niet in Yazd. Maar dat geeft helemaal niet! Het is een genot om ’s avonds door de smalle steegjes te lopen en je te vergapen aan de weidse hemel met veel en veel meer sterren dan je normaal ziet. 
Vervoer
Het dichtstbijzijnde vliegveld is Shahid Sadooghi Airport en ligt negen kilometer buiten Yazd. Je kan hier vanuit Nederland niet direct naar toe vliegen maar wel vanaf Isfahan International Airport of Shiraz International Airport. 
Goed om te weten
Beste reistijd: April, mei, september & oktober
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Iraanse Rial
Taal: Perzisch
yazd.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.