3 op Reis

Yacht Week

Tijdens de Yacht Week charter je samen met je vrienden een week lang een zeiljacht en vaar je mee op een van de routes langs de Turkse , Griekse of Kroatische kust. De leukste zeilwedstrijd van het jaar is ooit ontstaan toen een vriendengroepje uit Zweden de briljante ingeving had om na hun afstuderen te gaan zeilen in Kroatië. Dit was zo’n succes dat ze besloten dat ieder jaar te doen. Steeds meer mensen raakten besmet met het Yacht Week virus, waardoor iedere zomer nu zo'n tachtig zeiljachten meevaren.
Eten
Vis en wijn zijn tijdens de Yacht Week graag geziene tafelgasten. Slaap je op de boerderij dan zullen de handen toch echt uit de mouwen moeten, hier ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen maaltijd. Pluspunt; alles vers van de pers.
In Hvar ben je méér dan welkom in The Golden Shell en in Split kun je aanschuiven bij Gilli's. Meer eetadressen vind je in Hvar en Split. In Hvar vier je de nacht in Carpe Diem. In Split luid je de nacht in bij Café Buza. Meer dansadressen in Hvar en Split.
Maar uiteraard draait het op de Yacht Week vooral om de feestjes die er georganiseerd worden. Deze zijn niet te missen.
Vervoer
De Yacht Week begint met een vlucht naar Split. Vanaf daar pak je de veerboot naar Hvar. Je vrienden regel je zelf, de boot regel je via de Yacht Week.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Kuna
Taal: Kroatisch
Nicolette vermaakt zich meer dan uitstekend in Kroatië. Ze sluit haar Yacht Week-avontuur af met een regatta: Een zeilrace waarbij haar boot de strijd aangaat met zeventig andere boten.
Yacht week

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.