Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Witte Dorpen Route

In de binnenlanden van Spanje vind je de Witte Dorpen Route. Elk witgekalkt dorpje heeft zijn eigen specialiteit. Zo kan je paragliden in Algodonales en loop je door de prachtige Cuenca-tuinen van Ronda. Er is duidelijk meer te beleven in Spanje dan alleen de costa's.
Er zijn heel veel witte dorpen in Andalusië, dus stippel zelf uit wat je aanspreekt. Een aantal voorbeelden zijn: Ronda, Algodonales, Grazalema, Arcos de La Frontera, Vejer de la Frontera, Cadiz, Olvera en Zahara de la Sierra. 
Geen zin om naar stierengevechten te kijken, maar weleens een arena van binnen willen zien? Dat kan in Plaza de Toros in Ronda; hier worden alleen in september traditionele gevechten gehouden. Ook interessant: Puente Nuevo is belangrijke brug voor de geschiedenis van de regio. Hier werden vroeger gevangenen vanaf gegooid. 
Tussen de witte dorpjes door kom je van alles tegen. Was je bijvoorbeeld schoon in een historisch badhuis in Granada of loop door de bijzondere stad Córdoba.
Eten
Probeer de restaurants aan Plaza Socorro te vermijden en kijk verder dan je neus lang is. In de smalle en knusse straatjes van Ronda vind je veel kleine cafeetjes waar minder toeristen komen. Kijk vooral in Taberna Santo Domingo en Faustinos voor fantastische tapas. Ga in het dorpje Algodondales naar tapasbar El Cortijo. 
Denk je 'Spanje' dan denk je 'sangria'! Bestel daarom een kannetje op een van de vele zonovergoten terrasjes. En vergeet de Spaanse wijnen niet! Rioja is waarschijnlijk een van de bekendere soorten. Maar nu je toch in Andalusië bent, probeer eens een wijn met Jerez-Sherry op het etiket. Dit is dé wijn uit deze streek.
Heb je door de combinatie van zon en sangria zin om eens lekker te dansen? Ga dan naar Que me Dices, Kiss of Le Choque Ideal in het dorpje Ronda.
Vervoer
Huur een auto zodat je meerdere dorpjes aan kan doen. De enorme bergen geeft de Witte Dorpen Route vanaf de weg al een prachtig uitzicht. De verschillende dorpjes zijn het makkelijkst te bereiken met de auto.
Je vliegt waarschijnlijk naar het vliegveld van Malaga, dat duurt zo’n anderhalf uur. Malaga Airport ligt echter 80 kilometer van Ronda af. Het beste is dus om bij je tickets ook een auto te huren en alvast van de omgeving te genieten. Je kan Ronda ook per trein of taxi bereiken. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
witte-huizen-route.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.