3 op Reis

Westvoorne

Eén van de belangrijkste natuurgebieden van West-Europa ligt op een steenworp afstand van Rotterdam: Westvoorne. Vanwege de ongerepte natuur, grote biodiversiteit en het duurzame toerisme is Westvoorne samen met de gemeenten Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere in 2019 bekroond tot duurzaamste natuurbestemming ter wereld.
De uiterste punt van het eiland Voorne is omringd door natuur. De watersporter kan zijn hart ophalen met de talloze mogelijkheden om Westvoorne vanaf het water te ontdekken. Met de wind door je haren kan je kitesurfen langs de kilometerslange kustlijn. Neem een frisse duik in de Noordzee of tuur tijdens het suppen naar de ruige golven, proef de zilte zeelucht en geniet van de prachtige uitzichten over natuurgebied de Kwade Hoek in Rockanje, Natura 2000 én de haven van Rotterdam. In de Noordzee vind je naast zeehonden een scala aan krabben, kreeften, zeldzame vissen en zelfs acht à negen haaiensoorten. Op het strand van de Tweede Maasvlakte zijn zelfs mammoetbotten gevonden van maar liefst zestig- tot honderdduizend jaar oud.
Geniet van de rust en stilte in het Quackjeswater, een duinmeer waar in de loop van de tijd een vochtig bos omheen is gegroeid. Struinend over het sprookjesachtige wandelpad kan je verschillende vogelsoorten spotten. Met een verrekijker kan je wellicht zelfs grote broedvogels als de blauwe reiger, lepelaar en de kleine zilverreiger bewonderen.
Vervoer
Vanaf Utrecht ben je met het openbaar vervoer ruim twee uur onderweg om in Westvoorne te komen. De eerste trein brengt je van Utrecht naar Rotterdam. Vervolgens neem je de metro naar Spijkenisse. Vanaf het metrostation Spijkenisse Centrum rijden meerdere bussen richting Westvoorne.
Rondom het eiland Voorne-Putten varen gedurende de dag diverse pontjes. Maak vanaf Spijkenisse de overtocht naar Oud-Beijerland of vaar met de veerpont over het Spui. Vanaf de Maasvlakte vertrekt een pont naar Hoek van Holland.
Goed om te weten

Beste reistijd: Gedurende het hele jaar

Visum: Nee

Inentingen: Nee

Valuta: Euro

Taal: Nederlands

Westvoorne

© Frans Blok / Shutterstock.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.