Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Vetka

Patrick vertrekt deze week vanuit de Wit-Ruslandse hoofdstad Minsk met de trein naar het zuiden. Hij belandt in het verlaten dorp Vetka, dat jarenlang ontoegankelijk was voor mensen. Hij geniet van het eco-leven, de Nationale parken én de lokale specialiteit: Vodka met kruiden!
Volgens de alleenheerser Loekasjenko moet dit gebied ontwikkeld worden tot toeristische trekpleister. Maar laat dit nou net de plek zijn die het zwaarst getroffen is door de Tsjernobyl-ramp. Patrick gaat polshoogte nemen en komt in het verlaten dorp Vetka, dat jarenlang ontoegankelijk was voor mensen.
Eten
Net als in Minsk kun je ook in de omgeving van Vetka je maagje verwennen met de traditionele Wit-Russische keuken. Mocht je buikje toch liever naar wat anders snakken, geen probleem, de meeste restaurants hebben ook je oude vertrouwde Europese maaltijd op de menukaart.
Voor een betaalbare hap, maar geen hap-slik-weg gebeuren, schuif je aan bij Sozh Restaurant of Café Irina.
Drinken
Ook hier is het Vodka'tjes wegtikken geblazen. En nog lekkerder vanwege de extra toevoeging van speciale kruiden!
Door het grote aantal universiteiten in Gomel is het nachtleven behoorlijk sprankelend en gezellig. Voor een typisch studentikoos avondje stappen loop je naar de taps in de straten van Sovyetskaya of Pyervomaiskaya.
Ben je het type: chique paradepaartje, dan kun je terecht in het gebied van Pobyedy.
Vervoer
Vlieg naar Minsk en pak van daaruit de overweldigende (Oostblok)trein naar de ecologisch verantwoorde boerderijen. In vijf uurtjes eten, slapen, drinken, gokken, dansen, lachen en springen arriveer je in Mozyr.
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m augustus
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Wit-Russische Roebel
Taal: Wit-Russisch & Russisch
vetka.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.