Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Vermont

Vermont, oftewel de Green Mountain State, bestaat voornamelijk uit geweldige bossen, heuvelruggen en dorpen en steden. De grootste stad van de staat is Burlington. Burlington is eerder een groot dorp; de stad telt 'slechts' veertigduizend inwoners.
In de wintermaanden is Vermont een ultiem oord voor sportliefhebbers. Je vindt hier tientallen plekken om te wintersporten. Maar ook in de zomermaanden is er genoeg te beleven in de Green Mountain State. Huur bijvoorbeeld een auto en maak een roadtrip door de prachtige omgeving. Stop bij eco-boeren, watervallen, meren en authentieke Amerikaanse dorpen. Wij zijn in ieder geval fan.
Eten
In Burlington kan je terecht bij Penny Cluse Café, een ouderwetse Amerikaanse diner. Sta je vroeg op om je roadtrip te hervatten? Duik dan Mirabelles in voor een stevig ontbijt, door velen beschouwd als de beste bakkerij in de stad. Ben je de Amerikaanse diners op een gegeven moment wel zat? Loop dan eens binnen bij Trattoria Delia, een heerlijk klein Italiaans restaurant in Burlington.
Wat betreft uitgaan: dan kom je in Vermont bedrogen uit. Nachtclubs vind je hier niet; wel genoeg gezellige barretjes. En tijdens het wintersportseizoen zijn er genoeg feestjes in de chalets zelf. 
Vervoer
Vanuit Nederland naar Burlington vliegen? Dan zal je één keer moeten overstappen. Je kan het beste direct op het vliegveld een auto huren, want de prijzen zijn overal hetzelfde en het is wel zo fijn als je direct kan instappen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
vermont.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.