NPO
Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Val Thorens

Val Thorens is dé droombestemming voor iedere wintersportliefhebber. Lees: 200 skiliften, 600 (!) km aan pistes en kneiterveel après-ski bars. Toch kun je sneeuw en ijs ook nog op een andere manier leren kennen. Hoe? Door op sneeuwschoentocht te gaan. En ja, dit is echt een ding. Sneeuwschoenlopen is de oudste wintersport ter wereld. Meer dan 10.000 jaar geleden was het voor jagers dé manier om zich te verplaatsen over de dikke sneeuwlaag. Als jij niet van skiën en snowboarden houdt, wil jij zo'n tocht sowieso op jouw lijst zetten. Kun je die oh zo mooie wintersportgebieden alsnog ontdekken!  
Denk je aan wintersport, dan denk je aan skiën, snowboarden en nu dus ook aan sneeuwschoenlopen. Voeg autoracen maar aan het lijstje toe. In Val Thorens ligt namelijk het hoogste circuit van Europa, dat volledig van ijs is gemaakt! En als je dacht dat ‘t niet gekker kon: ook ijsduiken is een wintersport in Val Thorens. Zo kun je een duik nemen in het bevroren bergmeer van Lou. En geloof ons: als duikliefhebber MOET dit op je bucketlist. Claustrofoben: jullie kunnen beter toekijken... Oh en natuurlijk kun je ook gewoon van de pistes skiën en boarden.
Eten
In Val Thorens giet jij de nodige liters glühwein en pullen bier naar achteren. In de ruim vijftig bars kun je vanaf vroeg in de middag tot diep in de nacht uit je plaat gaan. En tegen etenstijd wip je bij La Fondue binnen voor een megalekkere kaasfondue. Tip: bij  Aux Mille Saveurs haal je de lekkerste regionale kaas, wijn, worst en brood! 
Vervoer
Val Thorens ligt op zo’n twaalf uur rijden van Nederland. Reis je met een groep vrienden? Dan is de bus een goede én goedkope keus! Je kan ook naar Genève of Grenoble vliegen. Vanuit daar rijd je met een huurauto in 2,5 uur naar het skigebied. Eenmaal aangekomen glijd je vanaf je appartement zo de piste op. Hoppa!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
Val Thorens 2

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.