3 op Reis

Tura

De Evenika-regio waarin Tura ligt, is zo groot als Frankrijk . Maar er wonen in totaal slechts achttienduizend mensen. Het is dan ook niet makkelijk overleven in dit onherbergzame en afgelegen gebied. Wel is het voor de avontuurlijke reiziger een geweldige bestemming. 
Het land is ruig, de wegen slecht en het klimaat veelal ijskoud. Je kan hier dus flink op avontuur. De natuur in de Evenika-regio is prachtig maar kan ook gevaarlijk zijn. Een goede voorbereiding is belangrijk voor de reiziger die deze regio opzoekt.
Een bezoek aan een banja (Russische sauna) is een genot aangezien je dan even de kou kan ontvluchten. Eenmaal opgewarmd is het heel tof om de natuur in te trekken op een sneeuwscooter.
Eten
De Russische keuken lijkt in veel opzichten op de Hollandse: vrij simpel en voedzaam. En vanwege de kou maken ze veel gebruik van voedzame gerechten met een lange houdbaarheidsdatum. Lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag.
In Hotel Gostiny kan je aanschuiven voor een lekker Russisch soepje of het altijd zo gewilde soljanka:  een traditionele lichtzure maaltijdsoep. Stoofpoot van vis of vlees, gemarineerde paddestoelen, groenten, komkommer en kruiden. Ook de locals hebben vaak altijd nog wel een plek vrij aan de eettafel.
Vervoer
Vliegen naar Krasnoyarsk gaat met een tussenstop op Moskou. Vanuit Krasnoyarsk gaat er vijf keer per week een vlucht naar Tura. In Tura pak je de sneeuwscooter of de auto. Let wel op dat je de auto ten alle tijden draaiende houdt. Zo voorkom je een bevroren motor.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Roebel
Taal: Russisch
tura.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.